Porvoossakin toimivalle By Pia's -muotitalolle arvostettu yrittäjäpalkinto

By Pia's Design Porvoon liike sijaitsee Mannerheiminsillan kupeessa. Pia Erlund perusti yrityksen vuonna 2012. Arkisto/Lotta Åberg

Vanhassa Porvoossa toimiva muotitalo By Pia's sai lauantaina Suomen Yrittäjien ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian myöntämän Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon.

Palkintoa on jaettu vuodesta 1968 lähtien. Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon palkitsemisperusteet ovat aina olleet yrityksen taloudellinen kannattavuus, elinvoimainen historia ja selkeä yrittäjävetoisuus. Lisäksi on haluttu kiinnittää huomiota johonkin erityispiirteeseen, esimerkiksi omaperäiseen ideaan, toimialan edelläkävijän rooliin, onnistuneeseen vientiavaukseen tai omistajanvaihdokseen.

– Olemme jakaneet Valtakunnallista yrittäjäpalkintoa jo yli 200 yrittäjälle ja se on yrittäjien keskuudessa Suomen arvostetuin palkinto. Vaikka koronapandemia esti tänä vuonna perinteisen juhlagaalan järjestämisen, halusimme silti julkistaa yrittäjäpalkinnot.

– Tämän vuoden voittajia yhdistää erityisesti rohkeus tehdä omia valintojaan. Yrittäjät ovat menestyneet haastavilla ja vaikeilla toimialoilla, mikä on vaatinut uskoa omaan tekemiseen ja omiin valintoihin, sanoo palkintolautakunnan jäsen, Fennian konsernijohtaja Antti Kuljukka.

Yrittäjä Pia Erlundin perustama By Pia’s on neuleita, pellavavaatteita ja sisustusesineitä suunnitteleva ja myyvä muotitalo. Sillä on kymmenen sisustukseen ja naisten muotiin erikoistunutta liikettä Suomessa, kolme Norjassa sekä jälleenmyyntiä 18 maassa. Yrityksellä on neljä omaa rekisteröityä tavaramerkkiä.

Erlund perusti yrityksen vuonna 2012. Viimeisen viiden vuoden aikana yrityksen liikevaihto ja tulos ovat miltei kolminkertaistuneet.

Erlundin työparina on ollut vuodesta 2013 lähtien Marjaana Järvinen, joka on nykyään yrityksen toimitusjohtaja.

By Pia’sin tulevaisuuden Erlund näkee kokonaisvaltaisena elämyksenä.

– Ehkä perustamme tulevaisuudessa boutique-hotelliketjun tai alamme järjestää retriittejä, jotka ovat BYPIAS-brändimme näköisiä. Haluamme luoda uutta asiakaskunnallemme, joka tätä matkaa kanssamme kulkee, Erlund kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut