Liikennevalot palavat Vanhassa Porvoossa ensi kertaa miesmuistiin – "Kyse on vain muutamasta päivästä"

Vanhassa Porvoossa ei ole nähty liikennevaloja miesmuistiin. Valoja tarvitaan tilapäisesti, kun Jokikatua saa Välikadun sulkemisen vuoksi ajaa molempiin suuntiin. Samu Karvala
Samu Karvala

Samu Karvala

– Olen ollut kaupungilla töissä 15 vuoden ajan, enkä kyllä muista, että Vanhassa Porvoossa olisi sinä aikana ollut liikennevaloja, kaupungin katutarkastaja Torbjörn Karlsson toteaa.

Mutta nyt on. Liiketunnistimilla varustetut tilapäiset valot on sijoitettu Jokikadulle noin sadan metrin päähän toisistaan. Simolinin talon ja Vanhan Raatihuoneen välinen katuosuus on tällä hetkellä ajoneuvoliikenteelle kaksisuuntainen, koska Välikatu on kaivettu auki Runo Hotelin kulmalta.

– Urakoitsijamme BCM-Rakenne laittaa yhteistyössä Porvoon veden kanssa hotellille uudet vesi- ja viemärilinjat. Kyse on vain muutamasta päivästä, Runo Hospitality Oy:n toimitusjohtaja Erkka Hirvonen kertoo.

Vanhassa Porvoossa pitää aina olla varautunut siihen, että kaivaukset pitkittyvät arkeologisten löytöjen vuoksi. Tämänhetkisen työmaan paikalla on kaivettu sen verran usein, että riski aarteisiin osumiselle lienee pieni.

Työmaan liikennejärjestelyt liikennevaloineen ja ohjauskyltteineen on tehty ainakin viimeisen päälle. Kahden auton kohtaamista Jokikadun kapealla kohdalla ei valojen vuoksi pitäisi tapahtua. Hirvonen ohjaa kehut BCM-Rakenteelle.

– Mutta ilman muuta näin, tarkoituksemme on hotelliprojektin joka vaiheessa hoitaa asiat kunnioituksella lähialueen toimijoita kohtaan.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut