Porvoon Yrittäjät: Kahden tunnin keskustapysäköinti maksuttomaksi

Porvoon Yrittäjien mielestä keskustassa pitäisi saada länsirannan tapaan pysäköidä kaksi ensimmäistä tuntia maksutta. Outi Paappanen

Porvoon Yrittäjät ry. ehdottaa, että pysäköintimaksu muutetaan torin ympärillä ja keskustan kaduilla samanarvoiseksi kuin Länsirannalla, jossa kaksi ensimmäistä tuntia ovat maksuttomia.

– Keskustan yrittäjät ovat eri asemassa kuin Länsirannan yrittäjät. Nykyiset paikoitusmaksut ovat osatekijä asiakasmäärän vähäisyyteen, yhdistyksen hallituksen ja puheenjohtaja Gunilla Söderholmin allekirjoittamassa kannanotossa todetaan.

Kannanotolla tuetaan porvoolaisvaltuutettuja, jotka tekivät aloitteen maksuttomasta pysäköintikokeilusta Porvoon keskustassa.

– Kokeilu tukisi myös tässä vaikeassa tilanteessa keskustan yrittäjiä positiivisella tavalla. Kokeilun tuloksia voidaan käyttää pohdittaessa tulevia torin ympärillä olevia pysäköintipaikkoja ja niiden käytön maksullisuutta, yrittäjät ehdottavat.

Yrittäjien mielestä elinvoimaisuuden vahvistamiseksi keskusta-alueella pitäisi olla mahdollisuus lyhytaikaiseen ilmaiseen pysäköintiin.

– Porvoossa asutaan myös keskustan ulkopuolella ja joukkoliikenne on lähes olematon. Liikkuminen keskustassa pitää olla mahdollinen autoilla ja pysäköinti mahdollisimman sujuvaa, kannanotossa todetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut