Porvoon joulurauhan julistuskin videona tänä vuonna – syksyn kulttuuritarjonta on livekonsertteja, mutta myös uusia elämyksiä videoina ja livenä

Syksyllä on useita kulttuurin live-tapahtumia, jotka toteutetaan ajankohtaisten turvajärjestelyiden mukaan. Muutoksista ilmoitetaan aina tapahtumakohtaisesti ja ajankohtaiset tiedot löytyvät tapahtumakalenterista, Porvoon Kulttuuripalvelut tiedottaa.

Esimerkiksi marraskuussa on luvassa raskaamman musiikin ystäville Viikatteen ja Mokoman konsertit, lokakuusta siirretty Teleksin popmusiikkikonsertti sekä komediateatteria Terapian tarpeessa osa 2.

Kulttuurista voi nauttia myös digitaalisesti esimerkiksi videotallenteina tai livelähetyksinä. Myös lasten ja nuorten kulttuuria järjestetään videotuotantoina.

Porvoon perinteinen itsenäisyyspäivän konsertti toteutetaan tänä vuonna livelähetyksenä ja joulurauhan julistus etukäteen kuvatulla videotallenteella siten, että sitä voi seurata kotoa käsin.

– Epävarman koronatilanteen vuoksi osa syksyn ja talven kulttuuritapahtumista on suunniteltu valmiiksi digituotantoina, jotta emme joudu perumaan tai siirtämään odotettuja tapahtumia. Näin turvaamme porvoolaisten kulttuuripalvelut, ja kehitämme samalla uusia toimintatapoja, joilla tavoitamme laajempia yleisöjä jatkossakin, kulttuurituottaja Thomas Weissman kertoo.

Porvoossa tehtiin keväällä ja kesällä noin 15 digitaalista tuotantoa, jotka saavuttivat jopa konserttisalin konsertteja laajemman yleisön.

Live-tapahtumia toteutetaan ilman yleisöä ja yleisön kanssa ja näytetään digitaalisesti asukkaille.

– Livelähetykset tai videotallenteet madaltavat kynnystä osallistua kulttuuritapahtumiin. Ne houkuttelevat sellaisia ihmisiä mukaan, jotka ei välttämättä muuten käy tapahtumissa, Weissman kertoo.

Syksyllä tehdään useita live-videoita ja muutamia striimauksia. Game Music Collective on video yläasteikäisille ja Flip Flop -lastenkonsertti tarjotaan videona päiväkodeille ja esikouluille.

Runebergin kodissa valmistellaan digitaalisia Satuhetkiä päiväkodeille ja esikouluille, osana varhaiskasvatuksen Mini-Kultis-toimintaa.

– Live-tapahtumia toteutetaan osittain ilman yleisöä, tai pienen yleisön kanssa, ja ne näytetään digitaalisesti asukkaille, kertoo Thomas Weissman.

Digituotannot voi katsoa myös jälkikäteen. Linkit löytyvät koottuna sivuilta https://www.porvoo.fi/live ja https://www.porvoo.fi/virtuaalisesti.

Taidetehtaalla tapahtuu

13.11. kello 21 Viikate, Taidetehdas, liput 25 €

21.11. kello 20 Mokoma, Taidetehdas, liput 29,50 €

25.11. kello 19 Terapian tarpeessa jälleen, liput 22,50 / 18,50 €

27.11. kello 20 Teleks, liput 20 €

9.12. kello 19 Kiviä Taskussa, liput 35 / 30 € (loppuunmyyty)

16.12. kello 19 Tuomari Nurmio & Tohtori Hillillä, liput 29,50 €

Ajankohtaiset tiedot: taidetehdas.fi/tapahtumat

Kulttuuripalveluiden digituotannot

• Game Music Collective -videotuotanto 9.-luokkalaisille 2020–2022 yhdessä GMC-taiteilijaryhmän kanssa. Live-videotaltiointi Taidetehtaalla lokakuussa. Videoteoksessa esitetään modernia peli- sekä animemusiikkia klassisin soittimin. Teoksen ensiesitys tarjotaan Porvoon 9.-luokkalaisille kansallisen peliviikon yhteydessä 9.–15. marraskuuta. Teosta esitetään nuorisotaloissa peliviikolla.

• Taidetehtaan lastentapahtumasarja toteutuu digitaalisesti. Lokakuussa tehdään Flip Flop -lastenorkesterin kanssa livetaltiointi Tehdassalissa. Digitaalinen materiaali tarjotaan Porvoon päiväkodeille ja esikouluille marraskuun alussa.

• Stopmotion-animaatiopaja digitaalisesti syksyllä 4.–6.-luokkalaisille. Verkkopajassa tehdään cutout-animaatiohahmoja, joilla on liikkuvat raajat ja jotka heräävät eloon lyhyissä animaatioelokuvissa. Pajoihin osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta.

• Runebergin kodin satuhetket: Syksyllä julkaistaan Mini-Kultiksen yhteydessä Satuhetki-videotuotanto, joka on kuvattu Runebergin kodissa. Lapset seuraavat kansallisrunoilijan seikkailuja Mauri Kunnaksen kirjassa Koiramäen Martta ja Ruuneperi.

• Itsenäisyyspäivä ja Joulurauhan julistus vietetään uudella tavalla live-striiminä ilman yleisöä. Yleisö voi osallistua lähetykseen viestiseinä-toiminnon kautta.

• Joulurauhan julistus toteutetaan etukäteen kuvatulla videotallenteella, jossa yhdistyvät musiikki, Porvoon tunnelma ja joulu.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut