Porvoolaisessa hoivakodissa koronatartunta - altistuneiden selvitys käynnissä

Porvoolaisessa hoivakodissa varmistui koronatartunta. Else Kyhälä

Porvoossa sijaitsevassa Attendo Fredikanhovin hoivakodissa on todettu koronavirustartunta. Tartunta on hoivakodin työntekijällä. Palvelutalo toimii Porvoon kaupungin ostopalveluyksikkönä, ja siellä on tällä hetkellä yhteensä 20 ikääntynyttä asukasta.

Hoivakodin asukkailla ei ole todettu tartuntoja. Palvelutalon asukkaat ja osa henkilökunnan jäsenistä ovat kuitenkin altistuneet koronavirustartunnalle. Heidät määrätään karanteeniin, joka päättyy 25. lokakuuta. Altistuneiden asukkaiden omaisiin ollaan yhteydessä, ja heille kerrotaan tilanteesta.

Tartunnalle altistuneiden selvitys jatkuu edelleen. Terveydenhuoltoviranomaiset ovat altistuneisiin yhteydessä tiistaina 20. lokakuuta. Jos yhteydenottoa ei tule, ei henkilöllä ole ollut kontaktia tartunnan saaneeseen.

Porvoon kaupungin terveydenhuolto käy hoivakodissa tekemässä koronatestin kaikille hoivakodin asukkaille viimeistään keskiviikkona 21. lokakuuta. Myös altistuneet henkilökunnan jäsenet testataan. Vierailut hoivakotiin on kielletty toistaiseksi, ja henkilökunta ohjeistetaan minimoimaan asukkaiden liikkuminen hoivakodissa. Yksikön yhteisiä tiloja ja kosketuspintoja siivotaan ja desinfioidaan tehostetusti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut