Näsinmäen hautausmaan metsään tulee tuhkin sirottelualue – "Monet ovat toivoneet sitä"

Rakenteilla oleva Näsinmäen hautausmaan laajennus saa myös tuhkien sirottelualueen metsäalueelle. arkisto/Juha Perämäki

Nyt porvoolaiset saavat mahdollisuuden muistaa läheisiään sirottelemalla tuhkat tuhkauksen jälkeen Näsin hautausmaalle, seurakuntayhtymä tiedottaa.

─ Emme ole aiemmin pystyneet tarjoamaan mahdollisuutta tuhkan sirottelemiseen, mutta monet ovat toivoneet sitä, hautaustoimen päällikkö Markku Blom kertoo.

Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi 55 000 euroa sirottelualueen perustamiseen. Tämä sisältää alkuvaiheessa neljä yhteismuistomerkkiä ja kaksi penkkiä. Lisäksi rakennetaan käytäviä ja järjestetään valaistus.

Yhteismuistomerkit sijoitetaan ruohoalueelle Näsinmäentien vieressä. Tuhka voidaan sirotella ruohoalueen takana olevaan metsikköön.

Kyse on Näsinmäen hautausmaan osastosta 35 ja alueelle tehdään käyttösuunnitelma.

Miten se tapahtuu, jos haluaa sirotella lähimmäisensä tuhkat?

─ Siis koko metsäaluetta käytetään tuhkan sirotteluun. Hautausmaan vahtimestari tulee mukaan ja antaa neuvoja ja tukea. Omaiset voivat joko itse sirotella tuhkat tai sitten hautausmaan henkilökunta voi tehdä sen. Sirotteluun voi ottaa papin mukaan, jos haluaa, Blom kertoo seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut