Careerialla on maskisuositus kaikissa pisteissä muuallakin kuin Porvoossa ja Askolassa – opiskelu on lähi- ja etäopetuksena tilanteen mukaan

Kuvituskuva. Laura Heino

Toiminta Careeriassa pyörii niin normaalisti, kuin se koronapandemian aikana on mahdollista – turvallisuus edellä, tiedottaa oppilaitos. Kaikissa toimipisteissä Porvoossa, Askolassa, Keravalla, Helsingissä ja Vantaalla on opiskelijoille ja asiakkaille vahva maskisuositus, ja henkilökunta näyttää asiassa esimerkkiä. Toimipisteiden välillä on mahdollisimman vähän liikkumista ja siivoustakin on tehostettu.

Toimitusjohtajan ja johtavan rehtorin Pasi Kankareen mukaan lähiopetuksen jatkuminen on opiskelijoiden etu.

– Olemme kyenneet hallitsemaan tilanteen nyt paremmin kuin keväällä, hän summaa.

Opetus toteutetaan lähi- ja etäopetuksen yhdistelmänä, jotta luokkaopetuksen turvavälit pystytään toteuttamaan. Maskien ja turvavälien lisäksi oppilaitoksessa muistutetaan käsihygieniasta ja koronavilkusta.

Careerian sisäinen koronaryhmä seuraa tilannetta ja kokoontuu etäyhteydellä useasti viikon aikana. Yhteistyöhön sosiaali- ja terveysviranomaisten kanssa ollaan Careeriassa tyytyväisiä. Tapaukset, joissa Careerian opiskelijoita tai henkilökuntaa on altistunut koronalle, on pystytty jäljittämään ja rajaamaan nopeasti, jotta normaali työ on voinut jatkua mahdollisimman häiriöttömästi.

Opiskelijat hankkivat maskinsa itse, mutta tarvittaessa Careerian infoista autetaan maskinsa unohtanutta. Ne opiskelijat, jotka joko terveydellisistä tai muista syistä eivät pidä maskia, voidaan siirtää etäopetukseen.

Työnantajana Careeria huolehtii henkilöstön terveydestä ja turvallisuudesta velvoittamalla maskin käyttöön työpaikalla. Työntekijöiden välisiä fyysisiä kontakteja on vähennetty minimiin, kokoukset pidetään etäyhteyksillä ja voimassa on myös etätyösuositus silloin, kun se toiminnan näkökulmasta on mahdollista.

Careerian koronatiedotus on keskitetty nettisivuille koronainfoon, josta löytyy koronatilanteeseen liittyvä ohjeistus suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Myös opiskelijaviestinnän Wilma-viestit linkittyvät tälle info-sivulle, joka löytyy Careerian nettisivuilta täältä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut