Kvarnbackens skolassa koronavirustartunta – ainakin 58 altistunutta koulussa ja urheiluseurassa

Kvarnbackes skolassa on todettu koronavirustartunta. Arkisto/Juha Perämäki

Kvarnbackens skolassa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut henkilö on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen, Porvoon kaupunki tiedotti perjantaina iltapäivällä.

Tartunnan saaneen läheisten lisäksi altistuneisiin kuuluu noin 35 Kvarnbackens skolan oppilasta ja 8 henkilökunnan jäsentä. Vapaa-ajalla tartunnalle on altistunut myös porvoolaisen urheiluseuran joukkue, jossa on noin 15 jäsentä.

Altistuneille tai heidän huoltajilleen on ilmoitettu tilanteesta koulun tai urheiluseuran kautta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa perjantaina 23. lokakuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin ja he saavat karanteeniohjeet.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Altistuneiden oppilaiden opetus järjestetään maanantaista 26. lokakuuta alkaen perusopetuslain mukaisesti poikkeavin opetusjärjestelyin, kuten esimerkiksi etäopetuksena. Käytännön järjestelyistä ja mahdollisuudesta noutaa lounas tiedotetaan Wilman kautta. Koulun muut luokat jatkavat koulunkäyntiä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita. Koulun tiloissa tehdään tehostettu siivous.

– Koronatartunnat ovat lisääntyneet myös Porvoossa, joten haluamme edelleen muistuttaa kaikkia hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskin käytöstä. Porvoolaiset ovat käyneet ahkerasti koronatestissä lievissäkin oireissa, ja näin jatkamme toistaiseksi tartuntojen löytämiseksi, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

– Tartuntatilanteissa tavoitteena on katkaista tartuntaketjut nopeasti ja altistuneiden kartoitus onkin sujunut hyvässä yhteistyössä koulujen, työnantajien ja seurojen kanssa. Karanteeni on tällä hetkellä kymmenen päivää, joten esimerkiksi Kvarnbackens skolanissa altistuneille tulee vain yksi toisenlainen kouluviikko, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jeff Westerlund kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut