Influenssarokotteen saa Porvoossa marraskuusta alkaen ajanvarauksella – koronatilanteen vuoksi massarokotustapahtumia ei järjestetä

Rokotustilaisuudet aloitetaan marraskuussa ja niitä jatketaan tammikuun loppuun saakka. Tilaisuuksia on aiempia vuosia enemmän. JOHANNA ERJONSALO

Rokotukset kausi-influenssaa vastaan käynnistyvät Porvoossa marraskuussa. Koronatilanteen vuoksi rokotuksen saa vain ajanvarauksella.

Aikuisten rokotukset järjestetään Näsin terveyskeskuksessa 11. marraskuuta alkaen. Varattavissa olevia rokotusaikoja on sekä arkisin kello 16–20 että lauantaisin klo 9–15.

Lapset, perheet ja raskaana olevat saavat influenssarokotuksen neuvoloissa ajanvarauksella, ensimmäiset rokotukset annetaan 16. marraskuuta. Koululaiset ja opiskelijat rokotetaan oppilaitoksissa.

Rokotusajat varataan ensisijaisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Ajanvarausta varten tarvitset pankkitunnukset tai muun sähköisen varmenteen.

– Aiempina vuosina toteutettuja massarokotustapahtumia ei voida tällä hetkellä järjestää. Rokottaessamme ajanvarauksella, vältämme suurten väkijoukkojen kerääntymisen rokotustilaisuuksiin ja sen myötä mahdolliset joukkoaltistumiset, kertoo vastaava hoitaja Noona Heikkilä.

Koronatilanteesta johtuvien erityisjärjestelyiden takia rokotustilaisuudet aloitetaan tänä vuonna marraskuussa ja niitä jatketaan tammikuun loppuun saakka. Tilaisuuksia on aiempia vuosia enemmän.

Rokote on maksuton. Erityisen tärkeää rokotus on raskaana oleville, 6 kk – alle 7-vuotiaille lapsille, 65 vuotta täyttäneille, sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluville, varusmiespalvelukseen tai vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuville, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirille.

Aikuisten influenssarokotusten sähköinen ajanvaraus toimii kaupungin kotisivujen kautta: www.porvoo.fi

Influenssarokotusajan voi varata myös puhelimitse jättämällä soittopyynnön numeroon 040 145 5000. Takaisinsoitto tulee muutaman arkipäivän kuluessa.

Lasten, perheiden ja raskaana olevien influenssarokotukset annetaan neuvoloissa. Sähköinen ajanvaraus: www.porvoo.fi. Rokotuksista voi myös tiedustella terveydenhoitajan puhelinajalla arkisin kello 12–13.

Jos perheessä on rokotettavia lapsia, vanhemmat voidaan rokottaa samassa yhteydessä lasten rokotusten kanssa neuvolassa.

Koululaiset ja opiskelijat varaavat rokotusajan oppilaitoksensa terveydenhoitajalta. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat vanhempien luvan rokotukseen.

Kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotihoidon toimesta erikseen sovittuna ajankohtana.

Omaishoitajat ja omaishoidettavat (yli 65-vuotiaat) voivat myös saada influenssarokotuksen. Lisätietoja ikäihmisten palveluneuvonta Ruorista: ruori@porvoo.fi tai puh. 040 676 1414.

Influenssarokotteen yhteydessä on mahdollista saada myös pneumokokkirokote, joka suojaa influenssan jälkitautina ilmentyvältä keuhkokuumeelta.

Rokote on maksullinen kaikille aikuisille. Pneumokokkirokotteen suoja on elinikäinen. Lapsilla rokote sisältyy kansalliseen rokotusohjelmaan.

Pneumokokkirokotereseptin voi tilata terveyskeskuksen numerosta rokotenumerosta 040 145 5000 jättämällä puhepostiin nimensä ja syntymäaikansa.

Resepti rokotteeseen tulee sähköisenä, rokote on noudettavissa apteekista kahdeksan arkipäivän kuluttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut