Näsin S-marketissa voi nyt kaataa pullot ja tölkit palautusautomaattiin puhtain käsin suoraan säkistä

Tölkit ja muovipullot voi kaataa uuteen palautusautomaattiin suoraan säkistä. Lasipulloja laite ei hyväksy. Lari Lappalainen

Porvoon S-Market Näsiin on asennettu yksi Suomen ensimmäisistä Tomra R1-pullonpalautusautomaateista. Uudenlaiseen automaattiin ei enää tarvitse työntää pulloja ja tölkkejä yksi kerrallaan, vaan niitä voi kaataa suoraan laitteeseen suuren säkillisen kerrallaan.

Suomen ensimmäinen uudenlainen Tomra R1 -palautusautomaatti otettiin käyttöön elokuussa Vantaalla. Sen jälkeen sellainen on asennettu myös Helsinkiin, Turkuun sekä Kuopioon.

Kauppiaiden kokemusten perusteella laite on houkutellut asiakkaita kokeilemaan innovatiivista uutuuslaitetta ja laite on saanut runsaasti positiivista palautetta.

– Innostuimme uudesta laitteesta heti siitä kuultuamme, sillä haluamme olla alallamme edelläkävijöitä sekä tietenkin tehdä asiakkaidemme arjesta mahdollisimman sujuvaa. S-Market Näsi on iso kauppa, ja asiakkaamme ovat aktiivisia pullojen ja tölkkien kierrättäjiä. R1 -automaatin saapuminen helpottaa monien arkea merkittävästi, kertoo osuuskauppa Varuboden-Oslan marketkaupan toimialajohtaja Bengt Vinberg.

Suomessa palautettiin vuoden 2019 aikana huikeat 1,9 miljardia juomapakkausta.

– Suomalaiset kuluttajat ovat pitäneet uudesta automaatista todella paljon. Mitä sujuvampaa pullonpalautus on, sitä useampi osallistuu kierrättämiseen. Maailmaa voi pelastaa pullo kerrallaan, tässä tapauksessa satoja pulloja kerrallaan, toteaa Tomra Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti.

Tomra R1 on jopa viisi kertaa nopeampi kuin perinteiset pullonpalautusautomaatit, joihin palautetaan yksi juomapakkaus kerrallaan.

– Nopeus näkyy erityisesti suuria määriä palauttaessa. Tämä automaatti on selkeästi kasvattanut, joissakin tapauksissa jopa yli tuplannut palautusmääriä ja asiakastapahtumia myymälöissä, joissa laite on otettu käyttöön, Kangaslahti kertoo.

Ensimmäiset Tomra R1 -palautusautomaatit asennettiin marraskuussa 2019 Norjaan, Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin. Suomi on neljäs maa, johon niitä on asennettu marraskuun lanseerauksen jälkeen.

Laitteen käyttö on helppoa. Tölkit ja muovipullot kaadetaan laitteeseen, joka laskee ja lajittelee ne ja antaa kuitin. Laite ei hyväksy lasipulloja, vaan ne pitää palauttaa muihin palautusautomaatteihin. Laite myös palauttaa pantittomat tölkit ja pullot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut