Koira hyökkäili koulumatkalla olleiden lasten päälle Huhtisissa – "Koira pyöri hänen kimpussaan maassa"

Kouluun matkalla olleiden lasten päälle hyökkäili irrallaan juossut koira. Kuvituskuva. arkisto/Juha Perämäki

Tanja Kuisma

Huhtisen koulun lähistöllä vapaana juossut tummanruskea, keskikokoinen koira hyökkäili tiistaiaamuna ohikulkijoiden päälle ja jahtasi kouluun meneviä lapsia.

– Kuulin ensin vertahyytävän poikani huudon, ja kun katsoin ikkunasta, isokokoinen koira hyökkäsi hänen kimppuunsa. Mitään vakavaa ei ehtinyt käydä, kun ehdin paikalle ja koira rauhoittui tulostani. Ei sillä vaikuttanut olevan vahingoittamistarkoitusta, mutta poikani huusi ja kirkui ja koira pyöri hänen kimpussaan maassa, kertoo porvoolainen äiti tilanteesta tiistaiaamuna.

Pelottavassa tilanteessa kentällä oli muitakin lapsia, jotka juoksivat koiraa pakoon. Äiti kertoi näkemästään ja kokemastaan tuoreeltaan Facebookissa Porvoolaiset-ryhmässä.

– Ei minulla ollut uskallusta ottaa hyökkäilevää koiraa kiinni. Ei sillä ollut mitään pantaakaan, mistä ottaa kiinni.

Hän ilmoitti tapahtuneesta hätäkeskukseen. Hetkeä myöhemmin koiraa ei enää näkynyt kodin ympäristössä. Äiti näki eläimen lähteneen Ala-Säteriin päin.

– Poika oli aivan paniikin vallassa ja itki kovasti. Nyt sitten koulumatka pelottaa, hän sanoo.

Tapaus ei ole ainoa laatuaan. Huhtisten koulun oppilasta oli kaksi, kolme viikkoa aiemmin purrut jokin koira olkavarresta.

Rehtori on asiassa ollut yhteydessä perheisiin.

Poliisipartio ei käynyt paikalla Huhtisissa. Rikoskomisario Freddie Cederlundin Itä-Uudenmaan poliisista mukaan asiasta ei ainakaan tiistaina löytynyt rikosilmoitusta, joka tosin saattoi olla vielä kirjaamattomien joukossa.

Koiran omistaja voi syyllistyä eläimensä irti pitämisestä taajaan asutulla alueella järjestysrikkomukseen, josta seurauksena on sakkoa. Haja-asutusalueella kyseessä voi olla metsästyslain säännösten rikkominen. Ilman maanomistajan lupaa ei koiraa saa pitää irti mistään syystä maastossa 20.8.–28.2. välisellä ajalla.

– Jos kytketty tai irrallaan oleva koira aiheuttaa vahinkoa ihmiselle vastuullinen voi joutua vahingonkorvausvelvolliseksi. Jos ihminen vammautuu mainitusta syystä kyseeseen voi tulla vammantuottamus, Cederlund toteaa.

Korjattu 27.10. kello 17.05 toista koirahyökkäystä koskevaa tietoa ja rehtorin osuutta. Korjattu 30.10. kello 10.30 tarkennettu koiran vapaanapitoa koskevaa yksityiskohtaa rikoskomisarion haastatteluosuudessa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut