Juuri nyt: Porvoon maastosta löytyi ehkä sodanaikainen pommi – Poliisilla ja Puolustusvoimilla raivausoperaatio torstaina, yleisöltä pääsy kielletty

Poliisilla on raivaustyö Porvoossa. Kuvituskuva. Riikka Jokinen

Poliisille tuli porvoolaiselta maanomistajalta ilmoitus jonkinlaisesta rautaesinelöydöksestä syvältä maan uumenista. Poliisi ja Puolustusvoimat selvittävät yhteistyössä millaisesta esineestä on kyse.

– Tapauksesta ilmoittaja on arvellut, että kyse voisi olla jopa sodanaikaisesta räjähteestä, mutta tämä selviää lopullisesti vasta sitten, kun Puolustusvoimat ovat raivanneet aluetta ja löydös saadaan kaivettua esiin maan kätköstä, kertoo komisario Miika Laine Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi eristää alueen Porvoossa yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa torstaina 29.10. Alue on Porvoossa keskellä metsää, joten raivausoperaatio ei lähtökohtaisesti näy ulkopuolisille, eikä siitä pitäisi olla myöskään merkittävää liikennehaittaa. Operaatiosta ei myöskään aiheudu ulkopuolisille vaaraa.

Jonkin matkan päässä raivausalueesta on yksittäisiä omakotitaloja. Poliisi ja Puolustusvoimat pyrkivät tavoittamaan lähialueen asukkaat ja kertomaan heille raivausoperaatiosta vielä ennen sen alkamista.

Paikan päälle raivauspaikan näköetäisyydelle ei päästetä ulkopuolisia.

– Ulkopuoliset eivät pääse seuraamaan operaatiota, joten paikan päälle tuleminen on jo lähtökohtaisestikin turhaa. Poliisi ja Puolustusvoimat kertovat kyllä julkisuuteen, kun operaatio on ohi ja siitä, millainen löydös oli kyseessä, Laine sanoo.

Jos maan alta löytyy räjähde, se pyritään tekemään siirtoturvalliseksi tai vaarattomaksi jo paikan päällä.

Poliisi ja Puolustusvoimat eivät kerro julkisuuteen raivausoperaation tarkkaa paikkaa, jotta operaatio saadaan hoidettua mahdollisimman turvallisesti. Poliisi kertoo myöhemmin julkisuuteen, kun raivausoperaatio on ohi ja millainen löydös oli kyseessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut