Porvoon sosiaali- ja terveystoimelle yhdeksän miljoonaa euroa lisämäärärahaa

Kuvituskuva. Tanja Kuisma

Porvoon sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2020 talousarvioon on myönnetty yhdeksän miljoonan euron lisämääräraha. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta yksimielisesti keskiviikkona.

Suurin määrärahantarve sosiaali- ja terveystoimen koko toimialalla kohdistuu palveluiden ostoon ja henkilöstömenoihin. Koronaviruksen aiheuttamat suorat lisäkustannukset muodostavat noin 2,5 miljoonaa euroa määrärahan tarpeesta. Epäsuorasti koronavirukseen liittyviä kustannuksia on kuitenkin huomattavasti enemmän, kun korona on vaikuttanut laajalti toimialan toimintaan ja työtehtäviin.

Lapsi- ja perhepalveluiden lisämäärärahan tarve on noin 500 000 euroa. Ylitys kohdistuu lastensuojelun avohuoltoon, laitoshoitoon ja jälkihuoltoon. Aikuisten palveluissa keskeisimmät ylitykset ovat terveysasemalla ja hoitotarvikkeissa noin 2,2 miljoonaa euroa.

Vanhus- ja vammaispalveluiden ennustetaan ylittävän talousarvion noin 4,2 miljoonalla eurolla. Ylityksestä jopa 30 prosenttia on koronasta johtuvaa. Myös erikoissairaanhoidon kustannusten ennustetaan ylittyvän noin kahdella miljoonalla eurolla talousarviosta.

Lisäksi valtuusto päätti yksimielisesti lisätä talousarvion 2020 valtionosuustuloihin 8,3 miljoonaa euroa sekä alentaa kunnallisveron tuottoa neljällä miljoonalla eurolla.

Talousarviomuutosten jälkeen tilikauden ylijäämä 2020 on noin 1,1 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut