Boxby skolassa Sipoossa koronavirustartunta henkilöstöön kuuluvalla – kaikki luokka-asteet 0-4 karanteeniin

Sipoossa on neljän luokka-asteen oppilaat laitettu karanteeniin tartunnan Boxby skolanissa vuoksi. Kuvituskuva. Katja Juurikko

Sipoossa Boxby skolan henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronavirustartunta, kunta tiedottaa. Sairastunut henkilö on ollut paikalla koulussa oireettomana taudin tartuttavuusaikana.

Oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 0-4 ovat altistuneet tartunnalle ja heidät asetetaan karanteeniin 6. marraskuuta saakka, kertoo kunta tiedotteessaan.

Boxby skola sijaitsee Etelä-Sipoossa Boxissa. Kyläkoulussa on yhteensä noin 80 oppilasta.

Lähiopetus koulussa luokka-asteilla 0-4 keskeytettiin torstaiaamuna, kun tieto mahdollisesta altistumisesta saatiin.

Kunnan tartuntatautiyksikkö on puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin tämän päivän aikana. Tartunnan saanut henkilö on määrätty eristykseen. Karanteenissa oleville opetusryhmille järjestetään etäopetusta karanteenin aikana.

Sipoon kaikissa kouluissa on laadittuna varautumissuunnitelma, jossa on huomioitu toiminta koronavirustilanteessa ja varauduttu etäopetukseen siirtymiseen.

Kunta pyytää sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin kello 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume.

Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut