Porvoossa kolme uutta tartuntaa torstaina – lokakuun tartuntamäärä jo lähes kymmenkertaistunut viime kuusta

Kuvituskuva. Laura Heino

Keskiviikon nollapäivän jälkeen Porvoossa varmistettiin torstaina kolme uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on varmistettu lokakuun aikana Porvoossa yhteensä nyt 45.

– Nämä uudet tapaukset ovat yksittäisiä eikä niihin liity paljon altistuneita, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Porvoon tartuntamäärät ovat lähes kymmenkertaistuneet syyskuuhun nähden, jolloin kaupungissa todettiin koko kuukauden aikana vain viisi koronavirustartuntaa.

Kaupunki tiukensi alkuviikosta koronaohjeistuksia ja tilanteen kehittymistä seurataan päivittäin. Uusimpien ohjeiden mukaan kaupunki muun muassa edellyttää, että jatkossa kaikki yli 15-vuotiaat käyttävät kasvomaskeja kaupungin sisäliikuntatiloissa. Kaupungin liikuntapaikkojen puku- ja pesutilojen käyttöä rajoitetaan, ja myös palvelutalojen vierailuohjeita on täsmennetty.

Tarkennetuista ohjeista voit lukea lisää täältä:

Tartunnat Porvoossa hurjassa kasvussa, yhteisvastuullisuus nyt suuressa roolissa –  maskien käyttöohjeistus tiukentuu, palvelutalojen vierailuohjeita täsmennettiin

Vaikka tartuntoja tulee nyt esille tasaiseen tahtiin, ei Porvoo kuitenkaan vielä ole epidemian leviämisvaiheessa.

– Nähdäkseni siihen on vielä matkaa. On useita kriteerejä, jotka eivät vielä täyty. On kuitenkin liian aikaista sanoa, mitä tässä tapahtuu, Silvennoinen sanoo.

Tähän mennessä Porvoossa on todettu yhteensä reilut 130 tartuntaa. THL:n mukaan Askolassa on varmistettu yhteensä 19, Loviisassa 55, Lapinjärvellä 9, Pukkilassa 5 ja Sipoossa 97 tartuntaa. Torstaina Suomessa todettiin 188 uutta koronavirustartuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut