Ruotsalaisuuden viikolla juhlavuosi, Porvoossa ohjelmaa voi tänä vuonna seurata kotisohvalta

Maanantaina 2. marraskuuta alkava Ruotsalaisuuden viikko, Svenska veckan, on koronasta huolimatta tapahtumien täyteinen. Viikkoa vietetään tänä vuonna jo 20. kerran.

Viikon aikana Porvoossa voi osallistua ohjelmaan joko paikan päällä tai verkon kautta omalla sohvallaan.

Ruotsalaisuuden viikon voi aloittaa maanantaina 2. marraskuuta laulamalla yhdessä Aarne Alligaattorin kanssa. Ohjelman aikana osoitteessa www.svenskaveckan.fi on linkki, jonka avulla kuka tahansa voi missä tahansa katsoa videota ruotsalaisuuden viikon aikana. Linkki toimii vain viikon aikana.

Ruotsalaisuuden päivän juhla striimataan Porvoon kaupungin YouTube-kanavalla perjantaina 6. marraskuuta kello 17.30.

– Kenenkään ei tarvitse jättää ruotsalaisuuden päivää väliin, vaikka ei poistuisikaan kotoa, Porvoon kansalaisopiston apulaisrehtori Maria Malin sanoo.

Perjantain pääjuhlassa ei tänä vuonna ole tarjoilua ja paikkoja on vain 20 ensimmäisenä ilmoittautuneelle. Sitovat ilmoittautumiset pitää tehdä Grand Luckaniin luckan@grand.fi tai soittamalla 019 582 002.

Ruotsalaisuuden viikko on järjestetty syksystä 2000 alkaen. Nykyisin tapahtumaan osallistuu 17 aluetta. Tapahtumaa koordinoi Folktinget ja kaikilla alueilla on oma työryhmä, joka järjestää ohjelmaa paikallistasolla. Porvoon työryhmään kuuluvat Porvoon kansalaisopisto ja sen Opistolaiskunta, Kulttuuritalo Grand ja kaupungin kulttuuripalvelut.

– Perinteistä on tärkeää pitää kiinni myös näinä korona-aikoina, sanoo Grandin toiminnanjohtaja Anne Johansson Padilla.

Yhteistä kaikille viikon tapahtumille on ruotsin kieli. Järjestäjät toivovat, että osallistujat huomioivat korona-ajan suositukset ja kaikissa tiloissa kehotetaan vahvasti käyttämään kasvomaskia. Tilaisuuksiin saa osallistua vain täysin terveenä.

Ruotsalaisuuden viikon ohjelma

Maanantai, Kulttuuritalo Grand kello 9.30 Aarne Alligaattori ”Sings Along”.

Tiistai kello 10, ystäväoppilaat lukevat palvelukodeissa asuville vanhuksille ääneen Östnyland-lehteä, jos koronatilanne sallii.

Keskiviikko, Kulttuuritalo Grand kello 14 juomme kahvia ja puhumme ruotsia Grandin aulassa.

Torstai, Kulttuuritalo Grand kello 9.20 Teatteri Taimine päiväkodeille. Ruskigt på riktigt on näytelmä, joka kertoo anteeksi pyytämisen oppimisesta ja yhteistyöstä ja kello 10.30 Leka skogen, näytelmä eroista, kateudesta ja ystävyydestä.

Perjantai, Kulttuuritalo Grand kello 11 Hurra en Hurri, esiintyjänä Mikael ”Gusse” Andersson. Yläkouluille, lukioille, toiselle asteelle, aikuisille.

Perjantai kello 13.30 Teater Fabel – Rockpojken.

Perjantai kello 17.30 Ruotsalaisuuden päivän juhla: Juontajana Daniela Andersson, juhlapuheen pitää piispa Bo-Göran Åstrand.

Lauantai kello 13 kulttuuripitoinen kaupunkikävely ruotsiksi ja kello 14 konsertti Runebergin kodissa, ilmoittautumiset keskiviikosta sunnuntaihin Runebergin kotiin, puh. 040 489 9900

Lisätietoja ohjelmasta www.svenskaveckan.fi, tapahtumiin ilmoittaudutaan etukäteen Grand Luckaniin 019 582 002 tai luckan@grand.fi.

Myös Haaga-Helian opiskelijat järjestävät Svenska veckan -tapahtumia

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Porvoo Campuksen kaksikielisen myynnin ja visuaalisen markkinoinnin koulutusohjelman toisen vuoden opiskelijat järjestävät Svenska veckanin aikana monia tapahtumia.

Maanantaina järjestetään Pääskytien koulun 7D-luokalle virtuaalinen Finnkampen-yleisurheilutapahtuma. Tapahtumassa seiskaluokkalaiset kilpailevat muun muassa tietokilpailun parissa, jonka aiheina on esimerkiksi Svenska veckan ja urheilu.

Tiistaina opiskelijat järjestävät päiväkoti Skogsstjärnan esikouluryhmille etäyhteyden välityksellä virtuaalisen Pyssel Klubben -askartelutapahtuma. Samana päivänä järjestetään Porvoon suomenkielisille kahdeksasluokkalaisille virtuaalinen pelitapahtuma Swedish Balls on Fire, jossa oppilaat osallistuvat puhelimillaan Marbles on stream -peliin sekä Kahoot! -kyselypeliin suomenruotsalaisuudesta ja Svenska veckanista.

Keskiviikkona järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalinen halloween-teemainen elokuvatapahtuma SpökBio Linnankosken lukion ensimmäisen luokan opiskelijoille.

Torstaina järjestetään nuorille aikuisille suunnattu virtuaalinen tapahtuma Finlandssvensk Race. Tapahtuma on virtuaaliseikkailu Instagramissa, jossa osallistujat ratkaisevat Porvooseen ja suomenruotsalaisuuteen liittyviä arvoituksia.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut