Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalaisuuden viikolla juhlavuosi, Porvoossa ohjelmaa voi tänä vuonna seurata kotisohvalta

Maanantaina 2. marraskuuta alkava Ruotsalaisuuden viikko, Svenska veckan, on koronasta huolimatta tapahtumien täyteinen. Viikkoa vietetään tänä vuonna jo 20. kerran.

Viikon aikana Porvoossa voi osallistua ohjelmaan joko paikan päällä tai verkon kautta omalla sohvallaan.

Ruotsalaisuuden viikon voi aloittaa maanantaina 2. marraskuuta laulamalla yhdessä Aarne Alligaattorin kanssa. Ohjelman aikana osoitteessa www.svenskaveckan.fi on linkki, jonka avulla kuka tahansa voi missä tahansa katsoa videota ruotsalaisuuden viikon aikana. Linkki toimii vain viikon aikana.

Ruotsalaisuuden päivän juhla striimataan Porvoon kaupungin YouTube-kanavalla perjantaina 6. marraskuuta kello 17.30.

– Kenenkään ei tarvitse jättää ruotsalaisuuden päivää väliin, vaikka ei poistuisikaan kotoa, Porvoon kansalaisopiston apulaisrehtori Maria Malin sanoo.

Perjantain pääjuhlassa ei tänä vuonna ole tarjoilua ja paikkoja on vain 20 ensimmäisenä ilmoittautuneelle. Sitovat ilmoittautumiset pitää tehdä Grand Luckaniin luckan@grand.fi tai soittamalla 019 582 002.

Ruotsalaisuuden viikko on järjestetty syksystä 2000 alkaen. Nykyisin tapahtumaan osallistuu 17 aluetta. Tapahtumaa koordinoi Folktinget ja kaikilla alueilla on oma työryhmä, joka järjestää ohjelmaa paikallistasolla. Porvoon työryhmään kuuluvat Porvoon kansalaisopisto ja sen Opistolaiskunta, Kulttuuritalo Grand ja kaupungin kulttuuripalvelut.

– Perinteistä on tärkeää pitää kiinni myös näinä korona-aikoina, sanoo Grandin toiminnanjohtaja Anne Johansson Padilla.

Yhteistä kaikille viikon tapahtumille on ruotsin kieli. Järjestäjät toivovat, että osallistujat huomioivat korona-ajan suositukset ja kaikissa tiloissa kehotetaan vahvasti käyttämään kasvomaskia. Tilaisuuksiin saa osallistua vain täysin terveenä.