Lokakuussa tartuntoja todettiin Porvoossa 46 ihmisellä, mikä on lähes 10-kertainen määrä syyskuun tartuntamääriin nähden

Marraskuu ensimmäinen päivä koitti Porvoossa nollapäivänä koronatartuntojen suhteen.

– Toivotaan, että tällaisia päiviä tulee vielä monta perään. Lokakuu on muuten ollut vaikea kuukausi. On liian aikaista tehdä johtopäätöksiä, mutta todennäköisesti tämä on sen yhteistyön ja ohjeiden noudattamisen seurausta, mitä koko ajan tehdään. Tietoisuus lisääntyy, koska käymme keskustelua asiasta, Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Toisaalta tartuntojen määrä on vaihdellut päivittäin suuresti.

Porvoossa varmistui lokakuun aikana 46 koronatartuntaa.

Viimeisimmät tartunnat ovat torstailta, jolloin uusia tartuntoja löytyi neljä. Pyhäinpäivänä ja perjantaina lukemat näyttivät nollaa.

Silvennoista huolestuttaa tällä hetkellä etenkin sote-henkilöstön ja riskiryhmäläisten jaksaminen.

– Nuorten ja työikäistenkin kaikissa ikäryhmissä pitää huolineen vain jaksaa ja tärkeää on hakea tukea ja apua hyvissä ajoin.

– Keväällä oli helpompaa siinä mielessä, että oli valoisaa ja ihmiset pystyivät olemaan ulkona. Nyt on edessä pitkä syksy ja talvi. Siksi on tärkeää tukea kaikkien jaksamista, että huolehdimme toinen toistemme hyvinvoinnista, ja että pysytään rauhallisina ja noudatetaan suosituksia.

Tähän mennessä Porvoossa on koronavirustartunnan saanut 130 henkilöä, joista suurin osa on keväältä (UM 31.10).

Syyskuussa tartuntoja oli viisi, joten lokakuussa määrä kasvoi merkittävästi 46:een.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut