Ilmaisia maskeja riittää Porvoossa yhä jaettavaksi ja niitä voi hakea matalalla kynnyksellä – nuorille on tulossa nyt myös mustia maskeja

Mitä useampi käyttää nyt maskia paikoissa, missä on paljon ihmisiä, sitä pienemmällä mahdollisuudella korona leviää. Katja Juurikko

Inka Töyrylä

Kaupunki jakaa yhä ilmaisia maskeja. Sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen muistuttaa, että niitä voi hakea, vaikka olisi saanut maskeja jo aikaisemmin.

– Maskit kestävät vain tietyn määrän pesua ja koska niitä pitäisi pestä päivittäin, kulahtavat ne tietysti aika nopeasti. Silloin voi hakea uudet maskit tilalle, Silvennoinen sanoo.

Maskeja voi hakea Omenamäen palvelukeskuksen sisääntuloaulasta arkisin kello 12.30–13.30. Nuorille maskeja on jaossa Ohjaamossa WSOY-talolla. Lisäksi maskeja jaetaan perhekeskuksessa, aikuissosiaalityössä ja Samarian ruoka-avun toiminnassa.

Ilmaiset maskit on tarkoitettu vähävaraisille kaupunkilaisille, mutta Silvennoinen ei määrittele, kuka on vähänvarainen.

– En pidä koko sanasta. Ihmisillä on niin erilaisia tilanteita. Jollakin voi olla ihan hyvät tulot, mutta isoja yllättäviä menoja, jotka tekevät tilanteesta poikkeuksellisesti vaikean. Joku voi olla hyvin pienituloinen, mutta ehkä ajattelee, ettei ole tarpeeksi vähävarainen hakeakseen ilmaista maskia. Me emme kysy emmekä tarkista kenenkään tuloja.

Silvennoinen korostaa, että on tärkeämpää hakea maski kuin jättää hakematta se, jos miettii onko vähävarainen.

– Meillä on paljon maskeja varastossa eikä meillä ole ollut ongelmaa, että ihmiset olisivat hamstranneet näitä. Tämä on sujunut todella hienosti ja asiallisesti.

Kaupunki on tilannut maskeja lisää ja nyt on ajateltu erityisesti nuoria.

– Nuoret ovat toivoneet mustia maskeja, joten tilasimme nyt niitä. Haluamme tälläkin tavalla madaltaa kynnystä maskin käyttöön, ehkä ne ovat nuorten mielestä mukavampia käyttää kuin valkoiset. Hiukan pienempää kokoa olevat uudet nuorten maskit on tulossa ensi viikolla, Silvennoinen kertoo.

Silvennoinen sanoo Linnankosken lukion tapauksen osoittaneen, miten tärkeää maskien käyttö nyt on.

– Mitä enemmän ihmiset käyttävät maskeja, sitä paremmassa turvassa kaikki ovat. Lisäksi on tietysti muistettava turvaväli.

Silvennoinen toivookin, että nyt sellaisetkin alkaisivat käyttää maskia, jotka eivät sitä tähän asti ole käyttäneet.

– Kun nyt marraskuun jaksaisimme käyttää maskeja ja noudattaa ohjeita oikein huolellisesti, niin ehkä saisimme tilanteen kääntymään ja tulisi mukavampi joulu, Silvennoinen sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut