Työtön ja asunnoton Kari ja Lumi-koira saivat kodin – "Haluaisin kiittää kaikkia jotka ovat lahjoittaneet minulle tavaroita."

Lumi-koira on isäntänsä uskollinen seuralainen. Outi Paappanen

Eija Quinlan

Espoosta takaisin syntymäkaupunkiinsa Porvooseen muuttanut koditon mies, Kari Korhonen, joka Lumi-koirineen on herättänyt huomiota somessa tänä syksynä, iloitsee viimeaikaisista asioiden käänteistä.

– Olen saanut asunnon Eestinmäestä. Asunnon on järjestänyt A-asunnot, hän kertoo tyytyväisenä.

Ja mikä hienointa, sen lisäksi hän on myös saanut hankittua peruspuhelimen, jolla hän voi hoitaa asioitaan.

Nyt Korhosella on vuorossa pienen kotinsa sisustaminen, ja siihen hän tarvitsee sellaisten porvoolaisten apua, joilla on auttamishalua ja sopivia kodin tavaroita.

Hän on jo saanutkin lahjoitustavaroita ihan mukavasti.

– Lahjoituksia on tullut jonkun verran ihan tavallisilta ihmisiltä. Ihmiset ovat löytäneet minut lehtien kautta. Haluaisin kiittää kaikkia niitä jotka ovat lahjoittaneet. Olen jo saanut pirttipöydän, TV:n, imurin ja leivänpaahtimenkin, hän kertoo.

Ihmiset ovat löytäneet minut lehtien kautta.

Nyt mies vielä toivoo saavansa sängyn. Toiveena olisi saada sellainen pirttivuode, jonka alle mahtuisi vuodevaatteita.

Koronaepidemia huolestuttaa Korhosta.

– Tämä koronavirus kyllä pelottaa ja ahdistaa minua niin kuin muitakin ihmisiä. Tämä koronavirus vie kyllä järjen kaikilta ihmisiltä. Toivon rauhaa kaikille ihmisille, Korhonen sanoo.

– Nyt eletään sellaisia aikoja että pistää ihan miettimään. Ensin oli sikainfluenssa, ja nyt sitten korona.

Päihderiippuvainen Korhonen ei tunne olevansa, ja se oli yllättäin koiran ohella hankaloittanut hänen kodin etsintäänsä.

Korhonen oli kodittomana ollessaan kävellyt myös Koivulaan kysymään yösijaa.

– En oikein tuntenut kuuluvani joukkoon, kun en ole narkomaani tai päihderiippuvainen. Ja Lumi, sen pitäisi saada olla samassa paikassa kanssani.

Mies toivoisi löytävänsä töitä nyt kun Lumi-koiralla on paikka, missä olla.

– Olen ammatiltani vartija, mutta voisin tehdä ihan mitä työtä vain, vaikka lakaista katuja, Korhonen sanoo.

Taivasalla nukkuneesta Korhosesta koirineen tuli syyskuussa eräänlainen Porvoon Facebook-ryhmän julkkis.

Ihmiset olivat kiinnittäneet huomiota kodittomaan mieheen, joka oli jo kuukauden päivät asunut Porvoon kaduilla. Syntyi valtava auttamisen tahto. Tämä auttamisen halu hiukan hämmensi miestä itseään.

– Vähän heikottaa, että tuntemattomat ihmiset sillä tavalla huomioivat, ihan vilpittömästi. Koirallekin tuotiin ruokaa, lopulta niin paljon, että oli jo pakko kieltäytyä, kun en pystynyt kaikkea kantamaan. Yksi pariskunta tarjosi keittoa, toinen toi iltapalaa. Kiitoksen haluan tässä välittää kaikille. (UM 3.10)

Voit lukea täältä lisää siitä, kuinka Korhonen ja Lumi päätyivät kadulle, ja kuinka kaupunkilaisissa heräsi halu auttaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut