Uusi tartunta jälleen Sipoonlahden koulussa – yksi opetusryhmä lisää karanteeniin

Uusi tartunta Sipoonlahden koulussa. Kuvituskuva. Anton Soinne

Sipoossa Sipoonlahden koulussa on todettu yksi uusi koronavirustartunta oppilaalla, tiedottaa Sipoon kunta.

Sairastunut oppilas ollut paikalla koulussa oireettomana taudin tartuttavuusaikana.

Oppilaat yhdestä opetusryhmästä luokka-asteella kuusi ja muutama henkilö opetushenkilökunnasta ovat altistuneet tartunnalle ja heidät asetetaan karanteeniin.

Mahdollisesti altistuneiden oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta keskiviikkona illalla Wilman kautta, ja oppilaita on pyydetty jäämään kotiin.

Tartunnan saanut oppilas on määrätty eristykseen. Karanteenissa olevalle opetusryhmälle järjestetään etäopetusta karanteenin aikana.

Nyt ilmenneellä oppilaan tartunnalla ei ole koulun kautta ollut yhteyttä viime viikolla Sipoonlahden koulun toisella oppilaalla todettuun tartuntaan. Kolme opetusryhmää luokka-asteella 9 ovat karanteenissa liittyen viime viikolla todettuun tartuntaan.

Sipoonlahden koulu on Etelä-Sipoossa sijaitseva vuosiluokkien 1.–9. yhtenäiskoulu, jossa järjestetään myös esiopetusta. Sipoonlahden koulu toimii samassa kiinteistössä Söderkulla skolan kanssa, mutta koulut toimivat eri oppikylissä.

Sipoossa on viime viikolla ollut tartuntatapauksia ja altistumisia myös Söderkulla skolassa, Sibbo gymnasiumissa ja Boxby skolassa, jonka oppilaat ja opetushenkilöstö luokka-asteilla 0-4 ovat karanteenissa.

Sibbo gymnasiumista karanteenissa on kymmenkunta opiskelijaa, ja lukio on siirtynyt kokonaan etäopetukseen tämän viikon loppuun saakka. Söderkulla skolassa oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 5-6 ovat karanteenissa.

Sipoon kunta pyytää huoltajia seuraamaan tarkasti Wilma-viestintää. Ensimmäinen tieto oppilaan mahdollisesta altistumisesta tulee huoltajalle useimmiten Wilman kautta.

Kunta myös pyytää sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita.

Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin kello 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut