Rahat ovat monilla hyvin vähissä – Keräykset ja lahjoitukset tuovat lisäapua porvoolaisille lapsiperheille

Porvoon lapsi- ja perhepalveluiden palvelupäällikkö Kristina Huopalainen ja johtava sosiaalityöntekijä Sirpa Vuorio kertovat, että vuoden 2020 aikana täydentävää toimeentulotukea on hakenut 360–370 lapsiperhettä.

– Määrä on selvästi suurempi kuin viime vuonna, he toteavat.

Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila on johtanut vanhempien irtisanomisiin tai lomautuksiin. Perheillä ei aina ole taloudellisia puskureita, joten ongelmat voivat kasvaa parissa kuukaudessa musertavan tuntuisiksi.

– Perustoimeentulotuki on ensin haettava Kelasta ja sen jälkeen voi kääntyä meidän puoleemme. Maalis–huhtikuussa avuntarvitsijoiden määrä lisääntyi nopeasti, kesällä tilanne tasaantui, mutta syyskuusta lähtien hakemusten määrä on lisääntynyt huomattavasti, Huopalainen ja Vuorio arvioivat.

Keväällä monien perheiden tilannetta vaikeutti koulujen siirtyminen etäopetukseen, mikä lisäsi ruokakauppoihin osoitettujen maksusitoumusten tarvetta.

Lapsi- ja perhepalvelujen johto kannustaa ottamaan yhteyttä ja pyytämään apua ennen kuin ongelmat kasvavat liian suuriksi.

Voimme auttaa myös ennaltaehkäisevästi.

– Voimme auttaa myös ennaltaehkäisevästi. Ei pidä odottaa sähköjen katkaisemista tai isoja vuokrarästejä, Huopalainen sanoo.

Marras–joulukuussa on perinteisesti järjestetty useita keräyksiä ja annettu lahjoituksia vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseksi. Tämä vuosi ei ole poikkeus.

– Lahjakortteja on saatu mukavasti tutuilta ja uusiltakin lahjoittajilta. Moni lahjoittaja on sellainen, joka on joskus itse ollut avun tarpeessa, Huopalainen kertoo.

Lahjoitukset antavat lapsi- ja perhepalveluiden henkilökunnalle mahdollisuuden tarjota vähävaraisille perheille välillä jotain extraa ja tähän perheet ovat olleet todella tyytyväisiä.

Lions Club Porvoo-Borgå järjestää lauantaina 7. marraskuuta kello 8–17 välisenä aikana Auta lasta auta perhettä -tuotekeräyksen K-Supermarket Tarmolassa. Mukana on myös LC Porvoo Rosé.

Isänpäivän aaton keräys on jo vuosien mittainen perinne ja viime syksynä se tuotti lapsi- ja perhepalveluille noin 20 ostoskärryllistä jaettavia hyvin säilyviä ruoka- ja kotitaloustuotteita.

Tieto

Näin otat yhteyttä Porvoon lapsi- ja perhepalveluihin

Aiheina yhteydenottoihin voi olla mikä vain lapsiperheissä huolta herättävä tai avun tarve arjessa, mm. taloudellinen kriisi.

Lapsiperheiden palveluohjaus -ja neuvontapuhelin ma–pe klo 9–15 puh. 040 673 5882.

Pyydä apua -sähköisen neuvontapalvelu-lomakkeen voi täyttää 24/7.

Yhteydenottoihin pyritään vastaamaan kolmen arkipäivän kuluessa.

Perustoimeentulotuki haetaan Kelasta ja ehkäisevä ja täydentävä toimeentulotuki haetaan sähköisesti kunnan sosiaalipalveluista.

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea kun olet ensin hakenut perustoimeentulotukea Kelasta.

Tuki myönnetään edistämään perheen sosiaalista turvallisuutta ja omatoimista suoriutumista sekä ehkäisemään syrjäytymistä ja pitkäaikaista riippuvuutta toimeentulotuesta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut