Keskuskoulussa hiljainen hetki menehtyneen pojan muistoksi – "Tällainen poismeno on aina yhtä pysäyttävä"

Lippu oli perjantaina puolitangossa Keskuskoulun pihalla. Eija Quinlan

Eija Quinlan

Porvoon Keskuskoulussa järjestettiin hiljainen hetki perjantaiaamuna kello 9.15 uimahallissa edellisenä päivänä hukkuneen pojan muistoksi. Myös koulun pihassa puolitangossa oleva lippu muistutti tapahtuneesta.

Rehtori Petri Lindénin ääni kaikui rauhoittavana keskusradion kovaäänisestä.

– Traaginen tapahtuma on kohdannut koulumme oppilasta eilen uimahallissa. Nyt me nousemme kaikki seisomaan ja pidämme hiljaisen hetken pojan muistoksi. Sen jälkeen sytytämme kynttilän koulun D aulan vitriiniin.

Kaikki tämä oli koruttomuudessaan rauhoittavaa. Se, että saadaan yhdessä tuntea ja jakaa surua tämän nuoren elämän menetyksestä.

Oppilaat olivat omissa luokissaan koronarajoitusten vuoksi. Tummiin pukuihin pukeutuneet rehtori ja apulaisrehtori kävivät sytyttämässä kynttilät.

– Kynttilät palavat siellä koko koulupäivän ajan. Aina kun kohtaa tällaisen poismenon, niin kyllä se aina yhtä pysäyttävä tapahtuma on. Ja mitä nuoremmista on kysymys, sitä pysäyttävämpi se on, rehtori Lindén sanoo.

– Tämä oli keskusradiossa tämän uuden normaalin takia. Emme myöskään menneet ulos, koska meitä on yli 450, ja aikuiset huomioiden melkein 500. Korona-aika pitää huomioida myös tällaisessa tilanteessa. Opettajat käsittelivät tapausta omissa luokissaan oppilashuollon lisätyn henkilöstön kanssa.

Elämä jatkuu, arkinen työ jatkuu, mutta suru piti sydämiä otteessaan tänä kauniina, aurinkoisena aamuna.

Uimahalli oli avoinna ja sielläkin arki jatkui, mutta hiljainen suru tuntui sielläkin. Kaikki oli kuin edellisenäkin päivänä, paitsi että suru oli saapunut paikalle pakottaen itse kunkin pohtimaan elämän haurautta.

Perjantai-iltana menehtyneen pojan muistoksi sytytettyjen kynttilöiden määrä oli kasvanut uimahallin edustalla.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut