Järkyttävä suru-uutinen on koskettanut koko kaupunkia – "Diakoniassa olemme valmiudessa"

Porvoon suomalaisen seurakunnan päivystävän papin numero löytyy seurakunnan nettisivulta. Tiina Örn

Eija Quinlan

Myös Porvoon suomalainen seurakunta osallistuu kriisiapuun, jota annettiin perjantaina Keskuskoulussa pienen koululaisen uimahallissa hukkumiseen liittyen.

– Nuorisotyöntekijämme oli siellä koululla tänään. Paikalla oli myös laaja joukko kuntapuolen ammattilaisia, Porvoon suomalaisen seurakunnan diakoniajohtaja Pasi Nieminen kertoo.

– Diakoniassa olemme valmiudessa. Meillä on päivystävän papin numero sekä diakoniatyön edustajien yhteystiedot seurakunnan nettisivulla.

Lähinnä sen ajatuksen tahdon välittää, että meille saa soittaa. Tämä koskettaa monia, esimerkiksi nuoria ja lapsiperheitä. Jos vaikka ahdistaa yön tunteina, niin silloin voi ottaa yhteyttä sosiaalipäivystyksen numeroon. Ja kirkon palvelevan puhelimen numero 0400 22 11 80 löytyy kirkonkeskusteluapua.fi/ -sivustolta.

Palveleva puhelin on auki puoleenyöhön saakka.

Pasi Nieminen ei muista, että Porvoon uimahallissa olisi aikaisemmin tapahtunut vastaavaa.

– Tämä on koko Suomen tasolla harvinaista. Tapahtunut on varmasti hyvin raskasta myös uimahallissa paikallaolleille sekä henkilökunnalle.

Porvoon suomalaisen seurakunnan päivystävä pappi on tavoitettavissa arkipäivisin klo 9-16 p. 019 661 1212.

Diakoniatyö tarjoaa keskusteluapua arkipäivisin kello 9-18, puh. 0400 599 414, 0400 492 775 tai 0400 914 533.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut