Koronatilanne rauhoittunut Porvoossa selvästi, mutta tilanne voi muuttua nopeasti

Käsien pesu on turvavälin ja maskin käytön ohella yhä merkittävimpiä keinoja välttyä koronalta. Sampsa Hannonen

Inka Töyrylä

Sunnuntai-iltaan kello kuuteen mennessä ei viikonlopun aikana todettu Porvoossa yhtään uutta koronavirustartuntaa.

– Tilanne on nyt todella rauhallinen. Viime viikolla tartuntoja todettiin kolme, koko marraskuun aikana tapauksia on tähän mennessä neljä, joten tilanne on ihan erilainen kuin lokakuussa, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Silvennoinen uskoo, että katukuvassa huomattavasti lisääntyneillä maskeilla on asiassa suuri merkitys.

– Muutenkaan ei missään nimessä kannata nyt yhtään lipsua turvaohjeista kuten turvaväleistä ja käsihygieniasta. Tilanne voi taas muuttua nopeasti, hän sanoo.

Myös altistuneita on viime päivinä ollut huomattavan vähän aiempiin viikkoihin verrattuna.

Silvennoisen mukaan testausmäärät ovat pysyneet viime päivinä yhtä suurina, kuin aikaisempinakin viikkoina. Testiin kannattaa yhä hakeutua erittäin matalalla kynnyksellä.

Porvoon seurakuntayhtymä tiedotti perjantaina, että viime viikon aikana havaittiin kaksi koronatapausta henkilöstön keskuudessa. Tartunnanjäljitysviranomaisten ohjeiden mukaisiin toimenpiteisiin ryhdyttiin välittömästi. Seurakuntayhtymä kehottaa viime viikon vierailijoita ottamaan mahdollisuuksien mukaan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen tilastojen mukaan sunnuntaihin mennessä Porvoossa oli todettu yhteensä 131 tartuntaa, Askolassa 19, Lapinjärvellä 9, Loviisassa 63, Pornaisissa 15, Pukkilassa 5 ja Sipoossa 116 tartuntaa.

Thl:n tilastot saattavat päivittyä muutaman päivän viiveellä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut