Pookin partiolaiset vievät joulukalentereiden avulla joulumieltä vanhuksille Porvoon palvelukoteihin

Simon Lönnfors esittelee tämän vuoden kalenteria, jolla viedään nyt hyvää mieltä myös vanhuksille. Hanna Lönnfors

Inka Töyrylä

Partiolippukunta Meripartio Porvoon Pooki myy parhaillaan partiolaisten adventtikalentereita. Korona on kuitenkin tehnyt työstä tänä vuonna tavallista haastavampaa.

– Lähikontaktit pitää minimoida. Lapset eivät voi kiertää ovelta ovelle myymässä kalentereita, eikä sellaisia tapahtumia tai myyjäisiä nyt järjestetä, jossa he voisivat myydä kalentereita. Piti keksiä uusia tapoja, miten lapset saisivat kalentereita myytyä. Samalla keksimme keinon tehdä tuplasti hyvää, lippukunnan kalenterivastaava Hanna Lönnfors kertoo.

Tänä vuonna Pookin partiolaisilta voi ostaa kalenterin, joka toimitetaan hyväntekeväisyyteen. Kalentereja voi ostaa suoraan partiolaisilta tai ottaa sähköpostitse yhteyttä Lönnforsiin. Partiolaiset myyvät kalentereita myös esimerkiksi Tarmolan K-supermarketin edustalla, seuraavan kerran tämän viikon torstaina ja perjantaina illansuussa neljästä seitsemään.

– Moni sanoo, että tukisi mielellään partion toimintaa, mutta ei itse tee kalenterilla mitään. Nyt voi ostaa kalenterin ja me keräämme ne ja toimitamme porvoolaisiin palvelukoteihin ja vuodeosastoille vanhusten iloksi. Partiolaiset askartelevat lisäksi joulutervehdyskortteja, jotka viedään vanhuksille kalenterin kanssa, Lönnfors kertoo.

Idea syntyi puhtaasti koronan ja sen aiheuttamien rajoitusten seurauksena.

– Ulkopuoliset eivät voi vierailla palvelukodeissa ja vuodeosastoilla samalla tavalla kuin normaalisti ja asukkailla on nyt tavallista yksinäisempää. Siksi halusimme kohdistaa joulutervehdykset sinne. Kalenterin hankkimalla voi siis tehdä nyt tuplasti hyvää, sillä samalla tukee nuorten toimintaa että tuo hyvää mieltä vanhuksille, Lönnfors sanoo.

Palvelukotien asukkailla on nyt tavallista yksinäisempää.

Hanna Lönnfors

Meripartio Porvoon Pooki on vasta nelivuotias lippukunta, mutta se on saavuttanut kaupungissa nopeasti vahvan jalansijan. Toiminnassa on mukana tällä hetkellä noin 150 lasta ja viikkotoimintaa järjestetään Kevätkummussa, Gammelbackassa ja Hinthaarassa.

– Tämä harrastus yhdistää lapsia yli kieli- ja kylärajojen, Lönnfors kertoo.

Kalenterimyynti on Pookille vuoden tärkein varainhankintakeino. Viime vuonna kalentereita myytiin 2300 kappaletta. Niiden tuotto menee lyhentämättömänä lippukunnan toimintaan.

– Partiossa järjestetään paljon retkiä ja leirejä ja on erittäin tärkeää, että maksut voidaan pitää niin alhaisina, että jokaisella partiolaisella on mahdollisuus osallistua niihin. Lisäksi meillä on oma purjevene, jonka huoltoon menee rahaa, vaikka teemmekin mahdollisimman paljon asioita talkootyönä. Purjehdimme mahdollisimman paljon niin, että kaikki pienimpiä sudenpentuja myöten pääsisivät kesän aikana purjehdukselle, Lönnfors kertoo.

Hyväntekeväisyys on aina ollut Pookille tärkeää.

– Pari vuotta sitten toimitimme joulukalentereita sosiaalityön kautta vähävaraisille lapsille, Lönnfors sanoo.

Adventtikalentereita voi kysyä sähköpostitse hanna.lonnfors@gmail.com.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut