Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Eläkkeensaajat: Kotitalousvähennys on ulotettava myös pienituloisille eläkeläisille – "Olisi mahdollista teettää pienehköjä korjauksia kodissaan"

Kotitalousvähennyksen mahdollinen laajentaminen ensi keväänä on puhuttanut Porvoossakin. Eläkkeensaajat toivovat maan hallituksen kiinnittävän erityistä huomiota siihen, että vähennysjärjestelmä ulotetaan kattamaan myös kaikkein pienituloisimmat eläkkeensaajat.

Eläkkeensaajat katsovat nykyisen järjestelmän suosivan suurituloisia ja esittävät tilalle Sitran kehittämää kotitaloustukimallia, joka Eläkkeensaajien mukaan toisi myös pienituloiset vähennysjärjestelmän piiriin.

Kotitalousvähennystä ei kuitenkaan lasketa eläkkeestä, vaan vähennykseen oikeutetun esimerkiksi korjaushankkeen työtä koskevasta arvonlisäverosta, jolloin pienestä hankkeesta saatava hyöty on pienempi kuin suuremmasta työstä.

Eläkkeensaajat toivoo, että pienituloisilla eläkeläisilläkin olisi mahdollista teettää pienehköjä korjauksia kodissaan, että siellä voisi asua pidempään ja käyttää rahaa erilaisten hoivapalvelujen ostamiseen.

– Vähennysjärjestelmän maksaminen korotettuna yli 75-vuotiaille lisäisi sen myönteisiä puolia.

Porvoon Eläkkeensaajat valitsi syyskokouksessaan Leena Sorjosen uudeksi puheenjohtajakseen.

Muiksi henkilöiksi hallitukseen valittiin Eila Kohonen, Asser Nieminen, Anja Perttula, Oili Järveläinen, Satu Auvinen ja Toivo Aappola. Varajäseniksi tulivat valituiksi Marja-Liisa Martin, Anni Suni ja Aira Havu.