Jälleen uusi koronatartunta koulussa – Kungsvägens skolan oppilasryhmä karanteeniin

Kungsvägens skola on Nikkilän Sydämessä sijaitseva vuosiluokkien 7.–9. koulu. Riitta Ketola

Sipoossa Kungsvägens skolassa on todettu koronavirustartunta henkilökuntaan kuuluvalla.

Kunnan tiedotteen mukaan sairastunut henkilö ollut paikalla koulussa oireettomana taudin tartuttavuusaikana. Oppilaat yhdestä opetusryhmästä ja muutama henkilö opetushenkilökunnasta ovat altistuneet tartunnalle ja heidät asetetaan karanteeniin.

Tartunnan saanut henkilö on määrätty eristykseen. Karanteenissa olevalle opetusryhmälle järjestetään etäopetusta karanteenin aikana.

Kunta kertoo tiedottaneensa asiasta mahdollisesti altistuneiden oppilaiden huoltajia ja oppilaita on pyydetty jäämään kotiin. Kunnan tartuntatautiyksikkö on myös yhteydessä altistuneisiin.

– Pyydämme huoltajia seuraamaan tarkasti Wilma-viestintää. Ensimmäinen tieto oppilaan mahdollisesta altistumisesta tulee huoltajalle useimmiten Wilman kautta. Etenkin nyt koronapandemian aikana on tärkeää, että huoltajat seuraavat myös Wilma-tiedotteita päivittäin, kunta muistuttaa.

Kungsvägens skola on Nikkilän Sydämessä sijaitseva vuosiluokkien 7.–9. koulu.

Kungsvägens skola toimii samassa kiinteistössä Sipoonjoen koulun kanssa. Kunnan tiedotteen mukaan Sipoonjoen koulun oppilaat ja muut opetusryhmät Kungsvägens skolassa eivät ole altistuneet tässä tartuntatapauksessa.

Sipoossa ilmeni loka-marraskuun vaihteessa tartuntatapauksia ja altistumisia myös Sipoonlahden koulussa, Söderkulla skolassa, Sibbo gymnasiumissa ja Boxby skolassa.

Kunnan mukaan näistä altistumistapauksista ei ole tiettävästi ilmennyt oppilaiden tai henkilökunnan jatkotartuntoja kouluissa, ja etäopetukseen kokonaan siirtynyt Sibbo gymnasium on myös päässyt palaamaan tällä viikolla lähiopetukseen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut