Avaruusmatkailun foorumi Porvoossa Haaga-Heliassa – mukana nimekäs väitöskirjatutkija ja tulevaisuustutkija

Porvoossa on mahdollista osallistua avaruusmatkailun foorumiin Haaga-Helian kampuksella. Kuvituskuva. Sauvo Jylhä

Teknologiset läpimurrot ovat osoittaneet, että avaruusmatkailu voi olla lähitulevaisuudessa mahdollista.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Porvoon Campus järjestää ensimmäisen avaruusmatkailun foorumin, ilmaisen virtuaalisen tapahtuman, joka kokoaa yhteen alan asiantuntijoita ja esittelee avaruusmatkailun koulutuksen ja tutkimuksen uraauurtavaa työtä.

Virtuaalinen tapahtuma on verkossa 26.11. kello 13–16 ja siihen voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Tapahtuman pääpuhujina ovat lehtori Annette Toivonen Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta ja Mikko Dufva Sitrasta.

Toivonen on uraa-uurtava avaruusmatkailun väitöskirjatutkija, joka tapahtumassa myös julkaisee esikoisteoksensa Sustainable Space Tourism: An Introduction (Channel View Publications, UK).

Dufva on Sitran innovaatiorahaston johtava kehitysasiantuntija, joka keskittyy tulevaisuuden trendien tutkimiseen ja sellaisten signaalien tunnistamiseen, joista saattaa tulla merkittäviä tulevaisuudessa.

Asiantuntijapaneelissa on Toivosen lisäksi avaruusfyysikko ja Ilmatieteen laitoksen tutkimuspäällikkö Pekka Janhunen ja työ-ja elinkeinoministeriön avaruuspolitiikan pääasiantuntija Maija Lönnqvist. Paneelia moderoi Haaga-Helian tietotekniikan lehtori Darren Trofimczuk.

Porvoon Campuksella on viime vuodesta lähtien voinut opiskella avaruusmatkailua, mikä on jatkumoa ilmailualan tutkinto-ohjelmalle Haaga-Heliassa. Tapahtuman järjestävät tapahtumatuotantoon erikoistuneet opiskelijat Porvoon Campukselta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut