Teollisuustien aamuliikenne pitää kulkijat varpaillaan: ”Meno on kuin villissä lännessä”

Teollisuustien aamuliikenne pitää niin jalankulkijat kuin risteäviltä teiltä tulevat autoilijat varpaillaan.

– Täällä ajetaan todella kovaa. Näin on tehty vuosikymmeniä, mutta sinä aikana liikenne on lisääntynyt valtavasti. Arkiaamuisin puoli kuuden, kuuden aikaan meno on kuin villissä lännessä, alueen läpi päivittäin kulkeva Harriet Nuutti kertoo.

Harriet ja Matti Nuutti ovat kovia lenkkeilemään ja aamuvirkku pariskunta lähtee liikkeelle aikaisin, viimeistään puoli kuudelta. Matka taittuu Pappilanmäeltä Teollisuustien kautta kohti Veckjärveä.

– Aamuliikenteen aikaan jos pistää jalan suojatielle, niin jää ilman varpaita, Matti Nuutti sanoo.

Työpajantiellä sijaitsevasta Porvoon Realisointipörssistä tuttu pariskunta kertoo käyttävänsä aina hämärän aikaan heijastinliivejä ja otsalamppuja. Näkyvyyskään ei auta.

– Jos täällä pitäisi kiinni omista oikeuksistaan, niin huonosti kävisi, Harriet Nuutti sanoo.

Nuutit ihmettelevät, miksi alueella ei ole ainuttakaan nopeusrajoituksesta kertovaa liikennemerkkiä.

– Nopeusrajoitus on maalattu asvalttiin. Joissakin olosuhteissa sitä on vaikea nähdä. Ehkä liikennemerkit muistuttaisivat autoilijoita paremmin siitä, että täällä todellakin on 40 nopeusrajoitus, Matti Nuutti pohtii.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Harriet Nuutti arvelee, että sijainti keskustan ulkopuolella on yksi syy piittaamattomaan ajotyyliin.

– Ajatellaan, että tämä on niin syrjässä, ettei nopeudella ole mitään väliä. Tämä on sellaista seutua, missä valvontakamerat olisivat todella paikallaan. Ne ehkä vähän hillitsisivät menoa.

Poliisiakin pariskunta kaipaisi paikalle.

– Muistan nähneeni täällä poliisin pitämässä nopeusvalvontaa yhden ainoan kerran, se oli ehkä parikymmentä vuotta sitten. Ja liikumme täällä sentään päivittäin useampaan kertaan, Harriet Nuutti sanoo.

– Olen taannoin osoittanut poliisille suoran kysymyksen, mikseivät he tule tänne. En saanut koskaan mitään vastausta. Eikö Porvoossa ole tarpeeksi poliiseja? Milloin täällä viimeksi on ollut nopeusvalvontaa, hän kysyy.

Harriet Nuutti kertoo sekä ajaneensa uransa aikana itse että seuranneensa liikennettä muutoin todella paljon eri puolilla maailmaa.

– Olemme asuneet kolmessa eri maassa. Missään liikenne ei ole ollut niin kamalaa, kuin täällä.

Teollisuustietä risteävät tiet ovat tasa-arvoisia. Oikealta tulevaa pitäisi väistää, mutta tämäkään ei Nuuttien mukaan toteudu.

– Asiakkaammekin ovat ottaneet usein puheeksi, että tästä Työpajantieltä ei tahdo päästä kääntymään Teollisuustielle. Meillä on tästä myös omakohtainen kokemus vähintään kerran, kaksikin päivässä. Oikealta tulevaa ei väistetä. Toki poikkeuksia on, mutta aika moni ajaa lainkaan piittaamatta kovaa ohi. Sama koskee suojateitä.

Alueella näkee päivittäin myös mielenkiintoisia ratkaisuja.

– Esimerkiksi Loviisantien ja Teollisuustien risteyksessä ei malteta jäädä liikennevaloihin odottamaan jos on aikeena kääntyä, vaan valot kierretään huoltoaseman pihan läpi!

Juttu jatkuu kuvan alla.

Erityisen piittaamattomia Nuuttien huomion mukaan ovat eräät ammattiautoilijat. Mitä isompi auto, sen varmemmin ajetaan isomman oikeutta käyttäen.

– Mihin heillä voi olla niin kiire? Taksikuskeja tämä ei kuitenkaan koske. Kokemuksemme mukaan taksikuskit ajavat Porvoossa todella hienosti muut huomioiden, pysähtyvät suojatien eteenkin, Harriet Nuutti sanoo.

Työpajantien ja Teollisuustien risteyksen lisäksi Nuutit ovat kokeneet Mestarintien ja Teollisuustien risteyksen vaaralliseksi.

– Myös Mestarintiellä ajetaan käsittämättömän kovaa.

Iltapäiväruuhkassa tilanne on Nuuttien mukaan parempi.

– Silloin liikkeellä on niin paljon autoja, että nopeudet hidastuvat väkisin.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut