Pyöräilytalvi-teemaviikolla jateaan takavaloja pimeille pyöräilijöille

Punainen takavalo tuli pakolliseksi hämärän ajan lisävarusteeksi pyöriin. Katja Luoma

Onhan pyörässäsi punainen takavalo? Parhaillaan käynnissä oleva Pyöräliiton #Pyöräilytalvi-tapahtumaviikko muistuttaa pyöräilijöiden turvallisuudesta ja takavalon pakollisuudesta iltojen pimetessä.

Teemaviikkoon liittyen porvoolainen pyöräilyaktiivi Jeremias Palomäki ja tanssija-koreografi Panu Varstala jakavat punaisia takavaloja polkupyöräilijöille Porvoon pääkirjastolla perjantaina 20. marraskuuta kello 11.30 alkaen. Valoja on rajoitettu erä.

Kaksikko on jakanut aiempina syksyinä led-valoja pimeille pyöräilijöille. Tempaus on kulkenut nimellä Light Heroes – valosankarit.

Kirjastolla on myös Porvoon kaupungin edustaja keskustelemassa pyöräilyolosuhteista Porvoossa.

Punainen takavalo tuli tänä vuonna uuden tieliikennelain myötä pakolliseksi varusteeksi pyöriin hämärällä ja pimeällä ajettaessa. Takavalon ei välttämättä tarvitse olla kiinni pyörässä, vaan se voi olla kiinnitetty esimerkiksi pyöräilijän kypärään tai reppuun.

Ei pidä unohtaa myöskään perinteistä etuvaloa, joka on yhtälailla pakollinen hämärissä ja pimeissä olosuhteissa pyöräiltäessä.

Kamanjatiedotteessa todetaan, että valoja jakamalla ihmisiä kannustetaan jatkamaan pyöräilyä pimenevästä vuodenajasta huolimatta. "Samalla parannetaan konkreettisesti liikenneturvallisuutta. Aktiivisen liikkumistavan valinneita ihmisiä palkitaan ja ilahdutetaan, koska marraskuun harmaudessa tarvitaan sekä valoa että valoisuutta".

Pyöräilytalvi-viikkoa vietetään jo kuudennen kerran. Porvoossa tapahtuma järjestetään yhteistyössä kaupungin, kirjaston, Porvoon veden ja Pyöräliiton kanssa.

Pyörää ei siis missään nimessä kannata tuupata talviteloille kevättä odottelemaan, kun kelejä kuitenkin piisaa. Pylräily on paitsi ekologinen, myös nopea ja joustava tapa liikkua. Samalla sekä mieli että keho pysyvät virkeänä.

Teemaviikon aikana punaisia takavaloja jaetaan pyöräilijöille 25 paikkakunnalla eri puolilla Suomea järjestettävissä tapahtumissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut