Porvoolainen Nina Torkkel on Vuoden Yrityskummi – "Minulla on intohimona auttaa ja kuunnella yrittäjiä"

Suomen Yrityskummit ry on valinnut Vuoden Yrityskummiksi 2020 Nina Torkkelin Porvoosta.

Valinnassa painotettiin Torkkelin panosta pienyritysten selviytymiseen koronatilanteesta. Hän on toiminut yrityskummina vuodesta 2018 alkaen.

– Yrityskummin tehtävänä on tukea yrittäjiä onnistumaan liiketoiminnassaan. Yrityskummi Nina Torkkel on toiminnallaan auttanut merkittävästi monia porvoolaisyrityksiä selviytymään koronan aiheuttamista ennakoimattomista haasteista. Hänen antamansa esimerkki on erinomainen osoitus siitä kuinka yrityskummit voivat tukea alueen pienyrityksiä, painottaa Suomen Yrityskummien hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Nurmiranta.

Nina Torkkel sanoo, että hänellä on intohimona auttaa ja kuunnella yrittäjiä.

– Tämän vuoden keväällä koronatilanne kärjisti yrittäjien tilanteen aivan täysin ja usealla yrittäjällä bisnes pysähtyi, joka aiheutti kassakriisin. Ja sitten kun koronatuet tulivat haettavaksi, niin ensin oli hyvin haasteellista seurata, että missä on mitäkin ja kenellekin haettavana – etenkin kun säännöt muuttuivat aika moneen otteeseen.

– Ja koska säännöt muuttuivat, niin monet pienyrittäjät väsyivät, eikä heillä ollut energiaa enää hakuprosessiin. Siinä tilanteessa käärin hihat ylös ja lähdin auttamaan pienyrittäjiä: kertomaan, että mistä heidän kannattaa hakea tukea sekä kuuntelin heidän huoliaan, Nina Torkkel kertoo.

Käärin hihat ja lähdin auttamaan.

Nina Torkkel

– Parasta yrityskummina toimimisessa on se, että työelämässä saamani kokemukset auttavat toisia yrittäjiä. Henkilökohtaisesti uskon siihen, että kun meidän yritykset ja yrittäjät voivat hyvin, niin Suomen talous voi hyvin, ja se on meidän kaikkien etu, Torkkel toteaa..

Vuoden Yrityskummi valittiin nyt 19. kerran.

Porvoossa toimii tällä hetkellä 16 yrityskummia.

– Saimme juuri 110:nnen asiakkaan. Olemme työskennelleet noin 1 400 tuntia näiden asiakkaiden parissa, Itä-Uudenmaan aluekummi Timo Rajakaltio kertoo.

Nina Torkkel luonnehtii Itä-Uudenmaan kummiverkostoa varsin aktiiviseksi.

– Aluekummi järjestää tapaamisia vähintään kerran kuussa. Välillä se on kahvittelua ja tilanteen päivittämistä, toisinaan käymme vierailuilla lähialueen yrityksissä. Lisäksi meillä on hyvin aktiivinen yhteistyö paikallisen kehitysyhtiön Posintran kanssa.

Valtakunnallinen verkosto

Suomen Yrityskummit ry on kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen verkosto, johon kuuluu 1 200 jäsentä. Yrityskummit tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksuttomasti Suomessa toimivien yrittäjävetoisten yritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi. Yhdistyksen toimintaa tukevat Työ- ja elinkeinoministeriö, Yksityisyrittäjäin säätiö, kunnat ja seudulliset kehitysyhtiöt, yritykset ja järjestöt.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut