Porvoon vuokratalokonserni A-yhtiöt juhlii keskiviikkona 55 vuottaan – tällaisia hankkeita on suunnitteilla

Porvoon kaupungin vuokratalokonserni A-yhtiöt täyttää 55 vuotta keskiviikkona 18.11.2020. Se on suomalaisittain pitkä ikä kaupungin omistamalle vuokratalokonsernille ja yhtiön mukaan osoitus siitä, että siitä, että Porvoon kaupunki on pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti huolehtinut alueensa asumisen ja rakentamisen kehittämisestä.

A-yhtiöt pitää huolen siitä, että sen omistama rakennuskanta, 62 talokohdetta, pysyy hyvin hoidettuna ja niiden taso vastaa nykypäivän vaatimuksia niin teknisesti kuin viihtyvyydeltään.

Yhtiöiden strategiassa yhtenä painopisteenä on esimerkiksi ympäristötavoitteet. Vuoteen 2024 mennessä A-yhtiöt pyrkii tuottamaan viisi prosenttia käyttämästään sähköstä omilla aurinkovoimaloilla.

Porvoolaisen vuokratalokonsernin taival on alkoi vuonna 1965, ja sen ensimmäinen kiinteistö on vuonna 1966 valmistunut kerrostalo Sibeliuksenbulevardi 6, joka on edelleen yhtiön omistuksessa.

Sen jälkeen A-yhtiöt on kasvanut tasaisesti ja kaupungin kasvun tahdissa omalla rakennustuotannollaan ja Porvoon kaupungilta ostamiensa kiinteistöjen myötä.

Tällä hetkellä A-yhtiöillä on käynnissä peruskorjaus Gammelbackassa, Suolaketie 7:n kerrostalokohteessa. Lisäksi A-yhtiöt tavoittelee kahdessa kohteessa nykyisen kiinteistökannan kehittämistä ja täydennysrakentamista. Koivumäentie 8:n ja Itäisen Pitkäkatu 25:n tonteilla A-yhtiöt selvittää Porvoon kaupungin kanssa mahdollisuuksia lisärakentamiseen.

A-konsernin hallitusten puheenjohtaja Marko Piirainen pitää keskeisenä A-yhtiöiden roolia Porvoon kaupungin asuntopoliittisen ohjelman toteuttajana.

– A-yhtiöiden pitää pystyä tekemään kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, siis niin kutsuttua sosiaalista asuntotuotantoa, yhden kohteen verran vuodessa, ettei asuntojono Porvoossa räjähdä täysin käsiin, Piirainen sanoo.

Juhlapäivän kunniaksi A-yhtiöt lahjoittaa 55 heijastinliiviä asukastoimikunnan luottamushenkilöille ja Porvoon kaupungin turvakodille.

18.11. A-yhtiöt aloittaa myös uutta viestintää asukkailleen. A-yhtiöiden kotisivut osoitteessa a-yhtiot.fi on uudistettu ja A-yhtiöt viestii ja keskustelee nyt myös Facebook-sivuillaan facebook.com/AyhtiotAbolagen. Uusien viestintäkanavien myötä asukkaat saavat aiempaa monipuolisemmin tietoa ja voivat asioida aiempaa sujuvammin sähköisten välineiden avulla.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut