"Kestävä vaihtoehto kertakäyttökulttuurille" – Niin mua Second Hand & Vintage sai ensimmäisen Porvoon kaupungin ilmastotekopalkinnon

Ilmastotekoja: Niin mua Second Hand & Vintage sai Porvoon kaupungin palkinnon.

Niin Mua Second Hand & Vintagen perustaja Maarit Kautto. Porvoon kaupunki

Porvoon kaupunki jakoi keskiviikkona ensimmäisen Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen porvoolaiselle Niin Mua Second Hand & Vintage -yritykselle kestävän kehityksen mukaisesta vaatekauppatoiminnastaan.

Tunnustus annetaan vuosittain paikalliselle yritykselle, yhteisölle tai organisaatiolle toiminnasta ympäristön ja ilmaston hyväksi.

Niin Mua Second Hand & Vintagen liiketoiminta perustuu ympäristöystävällisyyteen ja on monipuolisella tasolla ilmastollisesti kestävää.

-- Yrityksen liiketoiminta havainnollistaa ilmastonmuutoksen ja kiertotalouden mukanaan tuomaa liiketoimintapotentiaalia ja on ekologisesti kestävä vaihtoehto nykypäivän ongelmalliselle kertakäyttökulttuurille, perustelee raadin puheenjohtaja ja Climate Leadership Coalition toimitusjohtaja Jouni Keronen.

Yrityksen suurin tavoite on kasvattaa käytettyjen vaatteiden käyttöastetta Suomessa.

-- Me haluamme omalta osaltamme olla osa kestävää kehitystä siten, että teemme laadukkaiden käytettyjen vaatteiden ostamisesta mahdollisimman helppoa, kertoo Niin Mua Second Hand & Vintage -yrittäjä Maarit Kautto.

Teemme käytettyjen vaatteiden ostamisesta mahdollisimman helppoa.

Maarit Kautto, Niin mua

Yrityksen toiminta tukee erinomaisesti myös Porvoon kaupungin tavoitteita kannustaa asukkaita kestäviin elämäntapoihin ja innostaa asukkaita aktiivisesti ympäristöystävällisiin valintoihin.

-- Niin Mua Second Hand & Vintage tarjoaa sellaisia ratkaisuja kestävään arkeen, joihin jokaisella meistä on liittymäpintaa ja siinä samalla taklaa globaaleja ympäristöongelmia, toteaa kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Niin Mua Second Hand & Vintagelle luovutettiin Tuen ilmastotekojen Porvoota -diplomi ympäristön ja ilmaston hyväksi tehdystä toiminnasta. Diplomin lisäksi yritys saa käyttöönsä markkinointivideon, joka tuotetaan yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa. Syvemmälle yrityksen toimintaan pureudutaan Porvoopodin podcast-lähetyksessä.

Markkinointivideo on katsottavissa kaupungin YouTube-kanavalla ja Tuen ilmastotekojen Porvoota -verkkosivustolla. Verkkosivustolta löytyy linkki myös Porvoopodiin ja podcast -lähetykseen.

Tuen ilmastotekojen Porvoota -haku on ollut auki kaikille paikallisille yrityksille, yhteisöille ja organisaatioille elokuun alusta syyskuun loppuun. Hakuaikana kaupungille saapui neljä hakemusta.

Tunnustuksen saajan valinnasta vastasi raati, jonka puheenjohtajana tänä vuonna toimi Climate Leadership Coalition toiminnanjohtaja Jouni Keronen ja jäseninä kehitysyhtiö Posintran ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Alihakkola, Porvoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Juho Heikkilä ja kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut