Porvoon yläkoulujen henkilöstö ottaa maskit käyttöön – oppilaille maskeja ei vielä suositella

Kuvituskuva. Jussi Lopperi

Yläkoulujen henkilöstöä suositellaan ottamaan kasvomaskit käyttöön tästä päivästä alkaen, kerrotaan Porvoon kaupungin tiedotteessa.

– Tällä hetkellä on perusteltua ottaa kasvomaskit henkilökunnan käyttöön yläkouluissa, joissa opettajat kohtaavat monta eri oppilasryhmää päivän aikana. Näin mahdollisessa tartuntatilanteessa vältetään laajat joukkoaltistumiset ja minimoidaan henkilökunnan altistuminen. Täten myös varmistetaan opetuksen jatkuminen mahdollisimman laadukkaana ja sujuvana, kertoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Maskeja ei toistaiseksi suositella yläkoulujen oppilaiden eikä myöskään alakoulujen henkilökunnan käyttöön.

– Kaupunki on kuitenkin varautunut myös siihen, että maskisuositusta laajennetaan, jos koronatilanne heikkenee, Silvennoinen toteaa.

Porvoon koronatilanne on edelleen hieman rauhallisempi kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla.

Yhtenäiskouluissa eli Albert Edelfeltin koulussa ja Strömborgska skolanissa kasvomaskeja kuitenkin käyttävät myös alakoulun henkilökunta eli kaikki aikuiset, jotka työskentelevät samassa rakennuksessa.

Strömborgska skolanissa esiopetuksen ja ensimmäisen luokan toiminta voidaan järjestää erillaan muusta koulun toiminnasta, joten siellä maskeja ei oteta henkilöstön käyttöön.

Albert Edelfeltin koulun pienluokkien henkilökunta käyttää kasvomaskeja vain, jos he siirtyvät erillisestä rakennuksesta päärakennuksen tiloihin. Myös kiertävät työntekijät ja yli 15-vuotiaat vieraat käyttävät kasvomaskeja yläkouluissa.

Koulujen henkilöstö käyttää aluksi kertakäyttömaskeja, kunnes kangasmaskit saadaan käyttöön lähiviikkoina. Jatkossa henkilöstö käyttää ensisijaisesti kangasmaskeja, jotka pestään keskitetysti.

Kaupungin johtoryhmä päätti suositella kasvomaskien käyttöä Porvoon yläkoulujen henkilökunnalle kokouksessaan tiistaina 17. marraskuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut