Poliisi etsii hihnassa olleen lemmikin yli ajanutta miestä – ”Kuljettajan henkilöllisyydestä on hyvät johtolangat"

Chico oli Paulina Blomqvistin ensimmäinen koira. Kotialbumista

Eija Quinlan

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii maanantaina Porvoossa tapahtunutta, hihnassa olleen lemmikkikoiran yliajoa.

– Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja tutkinta on edelleen kesken, rikoskomisario Leif Malmberg Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Koiran yliajo tapahtui Peippolassa, Emännäntiellä iltapäivällä noin kello 14, kun porvoolaisnainen oli ulkoiluttamassa kahta koiraansa.

Poliisin tietojen mukaan pakettiauto ohitti koiraa taluttaneen jalankulkijan siten, että koira jäi takapyörän alla ja menehtyi.

– Kuljettaja pysähtyi, pahoitteli tapahtunutta ja poistui paikalta. Kuljettajan henkilöllisyydestä on hyvät johtolangat, mutta tutkinta on edelleen kesken – eli enempää ei tästä tässä vaiheessa voida kertoa, rikoskomisario Malmberg sanoo.

Onnettomuudessa välittömästi menehtyneen Chihuahua-rotuisen lemmikin omistajalla, porvoolaisella Paulina Blomqvistilla on vahva luottamus poliisin toimintaan.

Poliisit kävivät luonani jo maanantaina.

– Poliisit kävivät luonani jo maanantaina. Kyllä uskon, että poliisit hoitavat ja suhtautuvat vakavasti, hän kertoo.

Onnettomuus on järkyttänyt häntä niin, että sen jälkeen on öisin ollut vaikea saada unta.

– Olen aika voimaton ja sain jotenkin nukuttua. Tapahtuma on silmissä koko ajan, hän sanoo keskiviikkona.

Myös muistot tulvivat mieleen jatkuvana virtana.

– Chico oli ensimmäinen koirani. Se tykkäsi katsoa telkkaria ja pallot oli parhaita.

Koiranomistajan mukaan hänen lemmikkinsä oli noin metrin mittaisessa hihnassa onnettomuuden tapahtumahetkellä. Hänen mukaansa auto ajoi selkeästi ylinopeutta silloin maanantaina kello 14.

– Siinä on 30 km/h alue, ja hänellä oli varmaan 60 km/h vauhtia alla. Olin Emännäntiellä, lähellä taksikoppia, missä olemme yleensä kävelleet. Punainen iso auto tuli vauhdilla, ja minulla oli kaksi Chihu-koiraa hihnassa. Se auto ajoi niin läheltä, että Chico haukkui. En ehtinyt reagoida. Koirani jäi renkaan alle, ja menehtyi saman tien, omistaja kertoi.

Vielä pahemminkin olisi voinut käydä. Auto meni niin läheltä, että koiriaan kävelyttävä nainen olisi itsekin voinut jäädä sen alle.

– Suurin osa autoilijoista hiljentää, kun näkee koiria tai ihmisiä. Tämä ei hiljentänyt, hän sanoo.

Porvoolaisten Facebook-ryhmissä tämä ikävä tapahtuma on herättänyt paljon sympatiaa. Ryhmissä on tullut suuri määrä surunvalitteluja ja ymmärrystä lemmikin menetyksen puolesta.

– Rakkaan lemmikin ja perheenjäsenen muisto säilyy sydämessä, eräs henkilö kirjoittaa Facebook-ryhmässä ja esittää toiveensa, että tästä surullisesta tapauksesta opittaisiin vastaisen varalle.

– Toki on toivottavaa, että kaaharit ja välinpitämättömästi ajavat kuskit saadaan kiinni ja vastuuseen, jottei sama toistuisi kenellekään ja saisi sekä ihmiset että hihnassa liikkuvat lemmikit kulkea rauhassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut