"Porvoossa Haikkoon K-Marketin luona tuntuu epäselvältä, onko rivistössä yksi vai useampia invapaikkoja"

Liikennepalsta: Porvoossa Haikkoon K-Marketin luona tuntuu epäselvältä, onko rivistössä yksi vai useampia invapaikkoja. Miten invapaikat tulee merkitä, lukija kysyy. Liikenneopettaja vastaa.

Haikkoon K-Marketin pysäköintialueella on kahden ruuturivistön päädyssä yksi liikuntaesteiselle tarkoitettu pysäköintipaikka ns. invapaikka. Nämä paikat on merkitty kyseisen ruudun kohdalla olevalla pyörätuolimerkillä.

Mikäli haluttaisiin, että liikuntaesteisten paikkoja olisi enemmän, tulisi merkin yhteyteen lisätä teksti esim. 3 ap (kolme liikuntaesteisen pysäköintipaikkaa).

Yleisenä ohjeena pidetään, että esteettömiä autopaikkoja tulisi olla yksi 50:stä sekä yksi lisää aina alkavaa 50 autopaikkaa kohden.

Haikkoon K-marketin pysäköintipaikan liikuntaesteisille tarkoitetut pysäköintipaikat on merkitty selkeästi kyseisen pysäköintiruudun kohdalla olevalla pyörätuolimerkillä.

Liikuntaesteisille tarkoitettujen paikkojen sijoitus myymälän sisäänkäynnin lähelle on erinomainen. On myös hienoa huomata, että liikuntaesteisille tarkoitetut ruudut ovat ruuturivistöjen päässä, jolloin jää paremmin tilaa pyörätuolilla tai muilla apuvälineillä liikkuvalle.

Liikuntaesteiselle tarkoitetun autopaikan pitää olla normaalia leveämpi, koska esimerkiksi pyörätuolin on mahduttava auton viereen (minimimitta on 3,6 metriä leveä ja 5 metriä pitkä). Mikäli ruutujen havaittavuutta Haikon K-Marketin pysäköintipaikalla haluttaisiin parantaa nykyisestä, asfalttiin voisi maalata pyörätuolimerkit kyseisiin ruutuihin.

Liikuntaesteisen pysäköintipaikalle saa pysäköidä liikuntaesteisen pysäköintitunnuksella (entinen vammaisen pysäköintilupa).

Kyseisen luvan voi saada vaikeasti vammainen ihminen tai vaikeasti vammaisen ihmisen kuljettamiseen, jolla on näkövamma tai jonka vammasta aiheutuu haittaa liikuntakyvylle.

Porvoon Autokoulun liikenneopettajat Helen Högström ja Henrik Lindfors vastaavat liikennesääntöihin liittyviin lukijoiden kysymyksiin. Lähetä kysymyksesi toimisto@porvoonautokoulu.fi

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut