SPR:n Porvoon käsityökerhossa kutovat ahkerat kädet lämpimiä lahjoja – Hyväntekeväisyys tekee hyvää!

Käsityökerhossa noudatetaan tarkasti kaupungin turvaohjeita. Kerho on osa SPR:n ystävätoimintaa. Sari Glad

Sari Glad

On keskiviikko ja päivä puolessa. Gammelbackan Alvari-salista kuuluu iloinen puheensorina ja puikkojen kilinä. Pöytien ääressä hyörii kahdeksan kerholaista ja kolme kerho-ohjaajaa, Kaarina Kosola, Terttu Kortelainen ja Raija Heikkinen. He vetävät SPR:n käsityökerhoa vapaaehtoistyönä.

Alvarissa ahkeroidaan lapasia, sukkia, patalappuja, pipoja ja mitä ikinä muuta villalangoilla, puikoilla ja virkkuukoukuilla saa aikaan – tällä kertaa tehdään myös patalappuja joulumyyjäisiä varten.

Eeva Pietikäinen on käynyt käsityökerhossa jo liki neljä vuotta. Mukavaa on se, että kerhossa tapaa juttukavereita, ja se on yksinasuvalle tärkeää varsinkin näinä aikoina. Itse saa valita, mitä haluaa tehdä ja langatkin saa järjestäjältä, vaikka omiakin voi tuoda.

Se on silloin lahjoitus hyvään tarkoitukseen.

Kun kotona eikä lähipiirissä ole villavaatteen tarvetta, voi kutoa niille, jotka tarvitsevat. Se tuntuu hyvältä. Yhdessä on mukava puuhastella, ja toisilta saa kivoja vinkkejä, kerhossa tuumataan.

– Gammelbackassa on toimittu jo liki neljä vuotta. Alvari-sali on erinomainen paikka järjestää toimintaa. Tila on väljä, katto korkealla ja ilma kulkee, Terttu Kortelainen kertoo.

– Harmi, että nyt voidaan kokoontua vain kerran kuukaudessa, normaalisti täällä oltaisiin joka viikko. Mutta lapaset ja myssyt valmistuvat kyllä ajallaan, sillä monet jatkavat käsitöiden tekoa kotona.

Neuleet menevät pääasiassa katastrofialueille, mutta kyllä kerholaiset tekevät hyväntekeväisyystyötä myös porvoolaisille. Muun muassa Suomi 100-juhlavuonna kaikkiin kaupungin palvelutaloihin lahjoitettiin hartiahuiveja, lapasia, ja sukkia yhteensä yli 100 paria.

Myös Turvakotiin on mennyt lämpimiä villaneuleita.

– Saa nähdä, voidaanko joulumyyjäisiä tänä vuonna järjestää. Jos ei, se olisi vahinko, sillä tarve lankarahoista on suuri, kun neuleiden kysyntä on niin valtava. Vaikka rahaa tuleekin myyjäisistä ja jotkut käsityön tekijät maksavat itse lankansa, lankalahjoituksista olemme tosi kiitollisia, sanoo Kortelainen.

Käsityökerho kokoontuu kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona kello 12–14 Gammelbackan kirjastorakennuksen Alvari-salissa. Osallistuminen on maksuton. SPR:n Käsityökerho toimii myös kaupungin keskustassa.

Kiinnostuitko käsityökerhosta: Lisätietoja Kaarina Kosola 050 5281798 ja Terttu Kortelainen 050 3017855

Fakta

Kaupungissa on paljon tekemistä ja näkemistä. Tässä sarjassa kerromme porvoolaisista harrastajaryhmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut