Myrsky repi Careerian katon Askolassa, Porvoossa tulvi

Syysmyrsky sai Porvoonjoen tulvimaan. Työmaalla oli tarvetta kumisaappaille. Outi Paappanen

Inka Töyrylä

Liisa-myrsky järjesti torstaina iltakahdeksaan mennessä Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselle 53 erilaista vahingontorjuntatehtävää.

– Isoin tehtävä oli puolen päivän aikaan Askolassa, jossa Careerian toimipisteen katto oli rullautunut lähes koko matkaltaan irti, kertoo päivystävä paloesimies Mikael Forsell.

Irronneet kattopellit olivat kääriytyneet rakennuksen päälle ja vaarana oli, että koko katto irtoaa. Pelastuslaitos kiinnitti katon paikoilleen väliaikaisesti.

– Lisäksi on ollut pienempiä kattotehtäviä. Esimerkiksi Kråkössä irtosi saunarakennuksen katto, Forssel kertoo.

Suurin osa tehtävistä oli teille ja sähkölinjoille kaatuneiden puiden raivauksia. Sen sijaan tulviva joki ei aiheuttanut tehtäviä.

Porvoon Sähköverkko varautui myrskyyn nostamalla valmiustilaansa aamusta asti. Toimitusjohtaja Magnus Nylander kertoi illalla, että vaikka töitä on riittänyt, on myrskystä selvitty pienin vaurioin.

– Meillä on jo aika paljon maakaapelointeja, se auttaa asiaa tällä säällä, Nylander sanoo.

Päivän aikana eri puolilla kaupunkia oli useita lyhyitä sähkökatkoja. Iltapäivällä oli isompi rypäs, jolloin lähes 1800 kaupunkilaista oli ilman sähköä.

– Odotamme, että vielä yön aikana kaatuu puita sähkölinjoille. Käymme linjat perjantaina helikopterilla läpi. Silloin saattaa tulla odottamattomia pieniä katkoja, kun puita otetaan linjoilta pois, Nylander kertoo.

Kymenlaakson Sähköverkko tiedotti illalla ennen yhdeksää sen alueella olevan vielä kymmenen keskijännitevikaa, joista valtaosa pitäisi saada korjattua illan aikana.

Yhtiöllä on Itä-Uudellamaalla sähköverkko Askolassa, Loviisassa ja Pukkilassa. Askola ja Pukkila olivat häiriökartan mukaan ilman sähköä vielä illalla.

Sekä keskijännite- että pienjännitevikoja korjataan pitkälle yöhön ja jatketaan aamulla. Askolan–Orimattilan -seutu on ollut sähköverkon alueella yksi eniten sähkönjakelun vikatilanteista kärsineistä alueista.

Sähköverkot muistuttavat, että linjoille kaatuneisiin puihin ei pidä koskea eikä puita saa omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin on pidettävä 20 metrin varoalue.

Wileniuksen telakka jäi veden saartamaksi. Outi Paappanen

Juttua muokattu kello 20.45, lisätty Kymenlaakson Sähköverkon tilanne.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut