Kråkössä ryhdytään valmistamaan kombuchaa – Kråkö Bryggeri ja Pieni Kombuchatehdas yhdistivät voimansa

Eva Saarelma ja Robert Hägg kaatavat sammioon sokeria ja teetä. Kombuchaa valmistuu kerralla satoja litroja. Lila Knihtilä

Tänä vuonna toimintansa aloittaneet porvoolaiset käsityöläisjuomavalmistajat Kråkö Bryggeri ja Pieni Kombuchatehdas tuovat markkinoille yhteistyössä valmistetut kombuchat.

Juomat valmistetaan Kråkö Bryggerin tiloissa Pienen Kombuchatehtaan reseptillä ja ne lanseerataan Kråkö Bryggerin tuotemerkin alla. Ensimmäiset tuotteet tulevat myyntiin joulukuussa.

– Kombucha on tuotteena vielä monille tuntematon, jonka vuoksi on hienoa päästä kertomaan porvoolaisille tästä tuotteesta ja madaltaa kynnystä maistaa sitä, sanoo Pienen Kombuchatehtaan perustaja Eva Saarelma.

Kråkö Bryggerin valikoimaan tulee yhteistyön myötä kaksi uutta tuotetta: Aronia- ja Pumpkin Spice -kombuchalla. Kyseiset maut ovat tuttuja Pienen Kombuchatehtaan valikoimasta, josta löytyvät lisäksi mansikka-raparperi sekä jouluinen puolukkaglögi.

Pienen Kombuchatehtaan tuotteita voi ostaa Kråkö Bryggerin panimolta.

– On mahdollista, että tulevaisuudessa voimme rakentaa kombuchan ympärille esimerkiksi kombucha-maistatuksia, joissa voimme kertoa lisää tuotteestamme ja tarinastamme, Saarelma sanoo.

Kråkö Bryggeri tarjoaa olut-maistatuksia Kråkön merellisessä ympäristössä, osoitteessa Veneenrakentajantie 5. Panimo on auki torstaisin kello 14–18 sekä perjantaisin ja lauantaisin kello 14–20.

Kombucha on vielä monille tuntematon

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut