Pleikka 5 loppui heti kaupoista - nettikirpputorilta sen saa, jos on valmis pulittamaan reilusti yli tuhat euroa

Gigantin myymäläpäällikkö Tony Pajari yritti itsekin jonottaa PS5-peliä sukulaisilleen, mutta ei saanut. Tanja Kuisma

Tanja Kuisma

Play Station 5 -pelikonsolin uuden version julkaisu päättyi pettymykseen.

Maailman suosituimman pelikonsolin uutta versiota odotettiin lähes seitsemän vuotta.

– Ei sitä ole meilläkään hyllyssä, eikä missään. Sitä saatiin Suomeen vain 200 kappaletta ja ne myytiin verkossa hetkessä, Powerin Porvoon myymälän asiakaspalvelun nuoret miehet kertovat.

Vaikean saatavuuden vuoksi 530 euroa maksavasta PS5:stä tuli kerralla luksustuote. Tori.fi-verkkopalvelussa on nyt myynnissä myyntipakkauksessaan olevia PS5-konsoleita 1 500 eurolla – eikä niitäkään ole monta.

PS5-konsolia ei ole nähtävilläkään minkään ketjun viihdetekniikan myymälöissä.

Syy on Gigantti Porvoon myymäläpäällikkö Tony Pajarin mukaan se, että Sony Entertainment ilmoitti julkaisevansa ja myyvänsä uutuutta vain verkkokaupoissa.

– Sony ei halua koronapandemian takia, että myymälöihin syntyisi jonoa. Jonotin sitä minäkin meidän nettikaupassa eilen sukulaisia varten, mutta en saanut.

Pajarilla ei ole tiedossa koska pelikonsolia viimein on myymälöissä ostettavissa.

– Ei siitä ole mitään vahvistettua tietoa, mutta joulun ylitse se menee. Uskon, että alkukeväästä PS5:n voisi jo saada myymälästä. En tosin niin sanotusti pidättelisi henkeä sen takia.

Tony Pajari kertoo olleensa aikanaan mukana, kun PS3 ja PS4 julkaistiin. Hän pelasi myös itse, mutta pienten lasten isällä ei ole juuri pelaamiseen aikaa.

– Lapset kasvaa niin voihan se hankinta tulla sitä kautta vielä eteen, mutta 4- ja 7-vuotiaat ei osaa vielä vaatia.

– Konsoleissa ei ole pitkään aikaan ollut mitään uutta ja mullistavaa. Nyt on, koska teknologia on seitsemässä vuodessa kehittynyt todella paljon. PS5:n konepellin alle on tullut niin paljon tekniikkaa, jonka myötä pystyy tekemään todella hienoja pelejä.

Pajari ei usko, että PS5:n saatavuusnogelma kääntyisi muiden pelien voitoksi, kuten XBOX:n tai PS4:n myynnin nousuksi. Marraskuussa julkaistiin Microsoftin uusi XBOX, jossa on ollut hieman parempi saatavuus.

– PS5:stä ei ole saatu meille myymälään juuri varusteitakaan, kuin satunnaisesti.

PS5:n ennakkomyynti alkoi noin kuukausi sitten verkkokaupoissa muun muassa Powerilla, Gigantilla, K-Citymarketeilla, DNA Kaupalla ja Prismalla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut