Myös Porvoo kieltää yli 20 hengen yleisötilaisuudet kolmeksi viikoksi – lisää päätöksiä suosituksista ja rajoituksista tulossa ensi viikon alussa

Myös Porvoossa otetaan käyttöön aluehallintoviraston määräämä rajoitus yleisötilaisuuksista. Kuvituskuva Arkisto/Laura Heino

Myös Porvoon kaupunki kieltää yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja kokoukset sisätiloissa kolmen viikon ajaksi.

Porvoon kaupunki on valmis ottamaan käyttöön samankaltaisia suosituksia ja rajoituksia kuin pääkaupunkiseudulla.

Kaupungin johtoryhmä seuraa tilannetta ja lisää päätöksiä suositusten ja rajoitusten laajentamisesta on odotettavissa ensi viikon alkupuolella.

– Porvoon kaupunki peruu kaikki omat, yli 20 hengen yleisötilaisuudet AVI:n päätöksen mukaisesti kolmeksi viikoksi. AVI:n päätös koskee myös kaikkia muita tilaisuuksia ja tilaisuuksien järjestäjiä, joiden pitää siis toimia samalla tavalla, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula painottaa kaupungin tiedotteessa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) päätti perjantaina 20. marraskuuta kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisä- ja ulkotiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella koronatilanteen heikentymisen vuoksi.

Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää myös yli 20 hengen tilaisuuksia, jos niissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta asiakasmäärien rajaamisesta, turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Tämäkin päätös koskee myös Porvoota.

AVI:n päätös tulee voimaan ensi maanantaina 23. marraskuuta ja on voimassa kolme viikkoa, eli 13. joulukuuta saakka.

Päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Rajoituksilla pyritään rauhoittamaan tautitilanne ja välttämään tiukempien ja laajamittaisempien rajoitusten tarve.

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä ja pääkaupunkiseudun kaupungit tiedottivat perjantaina 20. marraskuuta lisäksi myös useista muista suosituksista ja rajoituksista epidemian leviämisen hillitsemiseksi. Pääkaupunkiseudun koronaepidemiatilanne on kehittynyt viime päivinä huolestuttavasti, ja alue on siirtynyt epidemian kiihtymisvaiheesta sen leviämisvaiheeseen.

– Koronatilanne on toistaiseksi Porvoossa rauhallisempi kuin pääkaupunkiseudulla, eikä Porvoo ole siirtynyt epidemian leviämisvaiheeseen. Ilmaantuvuus eli tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohti on Porvoossa huomattavasti matalammalla tasolla kuin pääkaupunkiseudulla, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kuvaa.

– Olemme kuitenkin varautuneet siihen, että koronatilanne alkaa heikentyä myös Porvoossa pääkaupunkiseudun tilanteen vuoksi, sillä asukkaamme liikkuvat Porvoon ja pääkaupunkiseudun välillä työn, asioinnin ja harrastusten vuoksi, Jukka-Pekka Ujula kertoo.

– Olemmekin valmistautuneet ottamaan käyttöön samankaltaisia suosituksia ja rajoituksia kuin pääkaupunkiseudulla. Kaupungin johtoryhmä seuraa epidemiatilanteen kehittymistä tiivisti. Teemme ensi viikon alkupuolella päätöksiä suositusten ja rajoitusten laajentamisesta Porvoossa ottaen huomioon eri viranomaisten ja asiantuntijatahojen antaman tilannekuvan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut