Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulupukki toi joulutunnelman Porvooseen Fredrika-laivalla – "Tällaisena aikana on mukava saada hyvän mielen ajateltavaa"

Mikään mahti maailmassa ei himmennä joulunodotusta!

Varsinkin kun itse joulupukki toi Porvooseen lauantaina joulutunnelman.

Tällä kertaa pukki oli liikkeellä vesiteitse. Mukana olivat Teatteri Soittorasialta lainatut, joululauluja laulaneet tontut. M/S Fredrika puksutti Porvoonjokea pitkin meren suunnasta, siltojen alitse kohti Vanhaa Porvoota. Silloilla päivysti joukko tiedustelutonttuja tähyilemässä laivan saapumista.

Silloilta joulupukin saapumista oli helppo seurata, samoin kuin joen molemmilta rannoilta.

Osa katsojista mietti, mahtoiko joulupukki pakata Fredrikan kyytiin myös poronsa. Mutta ei, poroja ei näkynyt, ehkä ne oli jätetty laiduntamaan Kokonniemeen?

Fredrikan kyydissä oli myös trumpettia soittava tonttu, eli Leo Kylätasku. Joululaulujen sävelet kantautuivat kauniisti pitkin tyyntä joenpintaa.

– Tänä vuonna halusimme aloittaa hyvissä ajoin, laskeutua joulutunnelmaan pitkällä kaavalla, porvoolainen Mimosa Lindahl kuvaili Tykkipuiston törmällä.

Lindahl-Reunasen perhe oli tullut vastaanottamaan joulupukkia, mutta jouluvalmistelut oli aloitettu jo edellispäivänä, aarreretkellä kotona. Lapset Hippu ja Vinston Reunanen olivat Mimosa-äidin ja Arto-isän kanssa etsineet niin tonttulakit kuin jouluvalotkin.

– Intuitiivisesti, ennen ensilumea etsimme tonttulakit. Perjantaina leivoimme myös ensimmäiset joulutortut.

Hippu oli opettanut pikkuveljensä tekemään joulutorttuja. Vinston kertoi tomerasti, mitä torttuihin oli laitettu.

– Luumuhilloa!

Muisteluun tosin tarvittiin hieman Hipun apua.

– Tällaisena aikana on mukava saada hyvän mielen ajateltavaa, Mimosa Lindahl mietti.

Joulutunnelmasta pääsi osalliseksi myös mummi, jolle Hippu soitti tilannetiedotuksen pukin saapumisesta.

Kävelysillalla joulupukkia olivat vastaanottamassa Mio, Neo ja äiti Tytti Nurmikolu sekä Ossi, Sandra ja äiti Jenny Salo.

Porvoolaisen Salon perheessä joulutunnelmaan oli virittäydytty joululauluja laulaen ja pipareita syöden.

Salo kehui joulupukin saapumista tällä kertaa Fredrikan kyydissä hyväksi ideaksi. Kun joulupukille oli vilkutettu, Salo vei tamperelaisen Nurmikolun perheen katsomaan Vanhaa Porvoota.

– Tämä jälkeen menemme joulunavauskakuille ja näyttämään vanhaa kaupunkia.

Poikkeusaika muuttaa tänä jouluna joulunviettotraditioita. Salot viettävät joulua oman perheen kesken, Nurmikolut lähtevät mummolaan, jonne saapuvat myös lasten serkut.

Vesiteitse Porvooseen saapunut joulupukki jatkoi matkaa maanteitse, taksin kyydissä.

Porvoon joulunavajaiset pidettiin tänä vuonna pääosin verkossa, jossa saattoi seurata joulupukin saapumista reaaliajassa ja myöhemmin taltioituna.

Tule Joulu Porvooseen -tapahtuman järjestivät Porvoon Elävä Keskusta ry ja Porvoon kaupunki.