Porvoossa päätetään uusista koronarajoituksista tänään – näistä asioista on nyt kyse

Toisen asteen opiskelijat ovat jo tottuneet käyttämään maskeja. Pian selviää, annetaanko maskisuositus myös Porvoon yläkoulujen oppilaille. Outi Paappanen

Inka Töyrylä

Porvoon kaupungin johtoryhmä päättää tänään maanantaina uusista koronarajoituksista.

Käytännössä kokouksessa keskustellaan siitä, otetaanko kokoontumisrajoitusten lisäksi myös muut pääkaupunkiseudulla voimaan tulleet uudet rajoitukset käyttöön Porvoossakin. Näitä ovat esimerkiksi toisen asteen etäopetuksen vuorottelu sekä maskisuosituksen laajeneminen yläkoulujen oppilaille.

– Käymme läpi tällä hetkellä koronaepidemian leviämisvaiheeseen liittyvät rajoitukset. Porvoossa tilanne on huomattavasti parempi kuin pääkaupunkiseudulla, mutta tilanne voi muuttua nopeasti, kertoo hallintopäällikkö Salla Paavilainen.

– Tämän päivän tietojen mukaan emme ole vielä leviämisvaiheessa, eikä se ole vielä aivan hilkullakaan. Tartuntamäärät kasvavat meillä kuitenkin koko ajan, Paavilainen jatkaa.

Toisen asteen etäopetus on mahdollista järjestää esimerkiksi siten, että eri vuosiluokat ovat lähiopetuksessa vuoroviikkoina ja muutoin ollaan etäopetuksessa. Näin saadaan lisää väljyyttä opiskelutiloihin.

Jos maskisuositus laajenee yläkoululaisiin, kaupunki tarjoaa maskit nuorille.

Maskisuositus laajeni koskemaan yläkoulujen henkilöstöä viime keskiviikkona. Toisen asteen oppilaitoksissa opiskelijat ovat käyttäneet maskeja jo hyvän aikaa.

Porvoon kaupunki ilmoitti jo perjantaina kieltävänsä yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja kokoukset sisätiloissa kolmen viikon ajaksi aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut