Porvoo keskeyttää aikuisten harrastustoiminnan kolmeksi viikoksi – maanantaina varmistui kolme uutta koronatartuntaa

Porvoon kaupungin tiloissa toimivat aikuisten harrastusryhmät jäävät tästä päivästä alkaen kolmen viikon tauolle. Inka Töyrylä

Porvoossa varmistui maanantaina kolme uutta koronatartuntaa. Viime viikon aikana tartuntoja rekisteröitiin 15. Maanantain tartuntatapaukset nostavat kaupungin tartuntaluvun 161:een.

Porvoossa ollaan vielä pandemian kiihtymisvaiheessa. Pääkaupunkiseudun pahentunutta tilannetta silmällä pitäen Porvoon kaupungin johtoryhmä päätti kuitenkin maanantaina tiukentaa koronarajoituksia ja -suosituksia viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

– Koronatilanne on huolestuttava Uudellamaalla, erityisesti pääkaupunkiseudulla. Pyrimme toimimaan ennakoivasti, vähentämään sosiaalisia kontakteja ja hillitsemään koronan leviämistä Porvoossa, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa.

Porvoon kaupunki keskeyttää kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusryhmät kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa kolmeksi viikoksi ajalla 24.11.–13.12.

Tämä tarkoittaa liikunta-, musiikki-, käsityö- ja muita harrastusryhmiä. Toiminta taukoaa muun muassa kansalaisopistossa sekä liikunta- ja kulttuuripalveluissa. Ryhmäharrastustoiminnan asiakkaille tiedotetaan muutoksista mahdollisimman pian.

Aikuisten liikuntaharrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona.

Kaupunki edellyttää seuroja keskeyttämään kaupungin tiloissa tapahtuvan yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnan kyseiseltä ajalta. Jos seura ei käytä harjoitusaikoja muulle toiminnalle, harjoitusvuorot voi peruuttaa, eikä kaupunki peri niistä vuokraa.

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Yksityisten toimijoiden ja yhdistysten suositellaan noudattavan samoja rajoituksia. Uimahallin kävijämäärä rajoitetaan puoleen ja pukukaapeista puolet suljetaan. Kirjastoissa vähennetään opintosalien paikkoja.

Nämä rajoitukset tulevat voimaan tiistaina ja ne ovat voimassa toistaiseksi.

Jäähallin yleisöluisteluvuorot perutaan 13. joulukuuta asti.

Lukiot siirtyvät osittaiseen etäopetukseen 30. marraskuuta alkaen niin, että yksi vuosiluokka kerrallaan on etäopetuksessa.

Kaupunki kehottaa noudattamaan harkintaa ja pidättyväisyyttä yksityistilaisuuksien järjestämisessä ja suosittelee, ettei yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia järjestetä lainkaan.

Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia, perhe- ja sukutilaisuuksia ja joulun ajan juhlia. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Palvelutalojen vierailuohjetta on tarkennettu. Toistaiseksi asukasta saa tulla tapaamaan yksi vierailija kerrallaan ja yksikössä voi kerrallaan olla vain kolme vierailijaa.

Porvoon kaupunki on suositellut jo aikaisemmin etätyötä kaikille, joille se vain on mahdollista. Kaupunki suosittelee toistaiseksi kasvomaskin käyttöä kaikille lähityössä oleville kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa. Suositus koskee niin yksityisen kuin julkisen sektorin työpaikkoja.

Kasvomaskien käyttösuositusta laajennetaan yläkouluissa, alakouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Yläkouluissa maskeja suositellaan henkilökunnan lisäksi myös oppilaille. Lisäksi kasvomaskeja suositellaan alakoulujen henkilökunnalle.

Yläkoululaisille kaupunki tarjoaa maskit, mutta myös omia kasvomaskeja voi käyttää. Käyttö aloitetaan kertakäyttömaskeilla, mutta myös oppilaille tulee käyttöön kangasmaskit, jotka pestään keskitetysti.

Varhaiskasvatuksen henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan. Maskin käyttöä suositellaan erityisesti kiertäville henkilöille kuten sijaisille, päiväkotiapulaisille, päiväkodin johtajille, työharjoittelijoille ja työssäoppijoille. Suositus koskee myös yksityisiä päiväkoteja.

Kasvomaskisuositukset otetaan käyttöön kouluissa ja varhaiskasvatuksessa tällä viikolla mahdollisimman nopeasti. Kasvomaskisuosituksia ei tarvitse noudattaa, jos sille on terveydellinen este.

Kaupunki on hankkinut kasvomaskit työntekijöilleen ja ohjeistaa henkilöstöä maskien ja muiden suojavälineiden käytössä. Myös omaa kasvomaskia voi käyttää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut