Porvoon työttömyys paheni myös edelliskuuhun verrattuna – Sipoo ja Pornainen elpyivät hiukan pk-seudun imussa

Lokakuun lopun tilastojen mukaan työttömyys oli pahinta Loviisassa ja Myrskylässä. Pornainen ja Askola olivat Itäisen Uudenmaan kunnista parhaassa asemassa.

Itäisen Uudenmaan kuntien työttömyysasteet ovat koronakriisiä edeltävään aikaan verrattuna rumat. Loviisan seutukunnan työttömyys oli lokakuun lopussa 62 prosenttia ja Porvoon seutukunnan 57 prosenttia pahempi kuin lokakuun lopussa 2019.

Itäisellä Uudellamaalla työttömien määrä on kasvanut suhteellisesti eniten Sipoossa ja vähiten Pukkilassa.

Loviisan kaupungin työttömyysprosentti oli lokakuun lopussa koko Uudenmaan korkein 14,5 – Loviisassa oli 974 työtöntä. Myrskylän tilanne on Vantaan ohella maakunnan toiseksi pahin, kun 14 prosenttia työvoimasta on vailla töitä.

Myös Porvoossa ja Askolassa työttömyys on pahentunut syksyn edetessä. Porvoossa oli lokakuun lopussa 49 työtöntä enemmän kuin syyskuun lopussa. Porvoon työttömyysprosentti oli 11,7. Askolassa työttömien määrä oli kasvanut kahdella – työttömyysaste oli 9,2.

Lokakuun aikana pääkaupunkiseudun työttömyys hellitti hiukan. Sipoo ja Pornainen pääsivät mukaan tähän imuun. Pornainen oli 8,7 prosentin työttömyydellään Itäisen Uudenmaan kunnista parhaassa tilanteessa. Sipoossa työttömien määrä väheni yhdeksällä ja kunnan työttömyysprosentti oli 9,9.

Koko Uusimaa punaisella

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ely) kuntien alueella oli lokakuun lopussa yhteensä 108 868 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 85 112 ja lomautettuja 23 756.

Uusmaalaisten työttömien kokonaismäärä kasvoi 42 043 (62,9 %) henkilöllä verrattuna lokakuun loppuun 2019.

Syyskuun loppuun 2020 verrattuna luvut ovat hiukan valoisammat. Työttömiä työnhakijoita oli 1 551 (eli 1,4 %) vähemmän kuin edelliskuussa. Sekä ilman työsuhdetta olevien että lomautettujen määrä laski.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut