Villalangasta vaikka mitä – Porvoon SPR:n kudontaryhmä auttaa lapsiperheitä

Kassikaupalla villasukkia, lapasia, pipoja, koristeita ja toukkapusseja on valmistunut syksyn aikana Suomen Punaisen Ristin (SPR) Porvoon kudontaryhmän taitavissa käsissä.

Toukkapusseja? Vastavalittu paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Brita Andersson näyttää mitä ne ovat.

– Näissä on vauvan lämmin nukkua, hän esittelee villaista pussukkaa, joka on toisesta päästä avoin ja toisessa on kurkistusaukko.

Kudontaryhmä on kokoontunut Jokikatu 25:n Kololla joka maanantai kello 10–12. Ennen koronakriisiä viikottaiseen tapaamiseen osallistui aina toistakymmentä rouvaa, mutta tänä syksynä määrä on ollut pienempi.

– Ryhmä on kaikille avoin. Olemme saaneet kivasti lankalahjoituksia ja kutomavälineitäkin löytyy, Andersson kertoo.

Tapaamisessa puikot käyvät koko ajan, mutta jutustelu ja kahvittelu ovat tärkeämpiä. Valtaosa hyväntekeväisyyteen tarkoitetuista villatuotteista valmistuu tietenkin kotioloissa.

Vaikka moni mieskin taitaa pipojen tai sukkien kutomisen, ei SPR:n ryhmässä ole parinkymmenen vuoden aikana vielä partasuita nähty.

Gammelbackan ryhmä on nyt kokoontunut vain kerran kuukaudessa. Svea Rytkönen kertoo alkaneensa siksi käydä myös Kololla.

Pehmeitä lahjoja voi ostaa myyjäisistä, joita järjestetään kahtena perjantaina ennen joulua kauppakeskus Lundin aulassa. Ensimmäinen kerta on huomenna 27. marraskuuta ja toinen 11. joulukuuta.

– Kaikki myyntituotto lahjoitetaan Hyvä joulumieli -keräykseen, Andersson kertoo.

Porvoon SPR:n tavoitteena on hankkia porvoolaisille vähävaraisille lapsiperheille 70 kappaletta 50 euron lahjakorttia, joilla voi hakea ruokakaupasta vähän parempaa joulupöytään.

Hyvä Joulumieli -keräyksessä ovat SPR:n ohella mukana Mannerheimin Lastensuojeluliitto MLL ja Yleisradio.

Kudontaryhmä on lisäksi käynyt lahjoittamassa käsitöitään porvoolaisiin vanhainkoteihin ja palvelutaloihin.

SPR:n Porvoon osaston kudontaryhmän joulumyyjäiset kauppakeskus Lundissa perjantaina 27.11. kello 10–18 ja perjantaina 11.12. kello 10–18.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut