Poliisi tavoitti lemmikin yli ajaneen miehen – "Vastaavanlaisia onnettomuuksia tapahtuu liikenteessä suhteellisen harvoin, enkä muista vastaavaa aivan lähiaikoina tapahtuneen"

Perheen koirat, isompikokoinen Chico ja vaalea pikkuinen Vili olivat erottamattomat kaverukset ennen yliajoa. Perhealbumi

Eija Quinlan

Itä-Uudenmaan poliisi on löytänyt henkilön, joka ajoi hihnassa olleen porvoolaisen Paulina Blomqvistin chihuahua-rotuisen lemmikkikoiran yli viikko sitten maanantaina kello 14 Emännäntiellä Peippolassa.

Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

– Pakettiauto ohitti koiraa taluttaneen jalankulkijan siten, että koira jäi takapyörän alla ja menehtyi. Kuljettaja pysähtyi, pahoitteli tapahtunutta ja poistui paikalta, rikoskomisario Leif Malmberg Itä-Uudenmaan poliisista kuvailee onnettomuuden kulkua.

Tutkinnanjohtaja, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Freddie Cederlund kertoo, että pakettiauton kuljettaja ei itse vapaaehtoisesti ilmoittautunut poliisille, vaan poliisi löysi autoilijan omien tutkimustensa perusteella. Mieskuljettaja ei ole paikallinen.

– Poliisi on selvittänyt tapahtumaan liittyvän auton ja tämän kuljettajan henkilöllisyyden, Cederlund vahvistaa.

– Asianimike on liikenneturvallisuuden vaarantaminen, josta seurauksena on yleensä käytännössä sakkoa. Poliisi ei lähde arvioimaan sakon suuruutta. Yleisen oikeuskäytännön mukaan liikenneturvallisuuden vaarantamisesta seurauksena on yleensä sakkoa, harvemmin vankeutta.

Asianimike on liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Poliisin mukaan mieskuljettajaa on puhutettu.

– Poliisi suorittaa asiassa esitutkintaa, jonka sisällöstä ei kerrota tätä tarkemmin, Cederlund kertoo.

Tämänkaltaisia onnettomuuksia ei tapahdu usein Porvoossa tai muuallakaan Suomessa.

– Vastaavanlaisia onnettomuuksia tapahtuu liikenteessä suhteellisen harvoin, enkä muista vastaavaa aivan lähiaikoina tapahtuneen, rikoskomisario sanoo.

Onnettomuus on herättänyt suurta huomiota Facebookin koiraryhmissä ja paikallisestikin. Koiranomistajan menetystä kohtaan tunnetaan myötätuntoa, ja ihmetellään, kuinka tällainen ylipäätään saattoi tapahtua keskellä päivää.

Lemmikinomistaja itse kertoi tapahtumien kulun näin:

– Siinä on 30 km/h alue, ja hänellä oli varmaan 60 km/h vauhtia alla. Olin Emännäntiellä, lähellä taksikoppia, siellä, missä olemme yleensä kävelleet. Punainen iso auto tuli vauhdilla, ja mulla oli kaksi chihu-koiraa hihnassa. Se auto ajoi niin läheltä, että Chico haukkui. En ehtinyt reagoida. Se koira jäi siihen renkaan alle, ja menehtyi siinä saman tien.

Pakettiauton kuljettajan reaktio on herättänyt ihmetystä. Oliko hän vain välinpitämätön vai kenties itsekin shokissa?

– Se autoilija pysähtyi. Hän tuli ja sanoi vain, että voi voi ja lähti. Hän ei jäänyt siihen auttamaan. Hän olisi voinut jäädä siihen ja kysyä, mitä hän voisi tehdä. Mä jäin siihen kuolleen koirani kanssa, jonka sitten vein kotiin, Blomqvist kertoi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut