Poliisia työllisti myös liikemurto Porvoossa – tehostettu liikenteen valvonta jatkuu ensi viikonloppuna

Poliisien liikenteen tehovalvonta jatkuu ensi viikonloppuna. Selvitettävänä on myös murto autotarvikeliikkeeseen Porvoossa. Kuvituskuva. Sauvo Jylhä

Itä-Uudenmaan poliisi selvittää liikemurtoja Porvoossa, Mäntsälässä ja Järvenpäässä.

Porvoossa murtauduttiin auton tarvikeliikkeen tiloihin, josta varkaiden matkaan mukaan lähti omaisuutta useiden tuhansien eurojen arvosta, poliisi kertoo viikkotiedotteessaan.

Mäntsälässä lähti tiistain vastaisena yönä renkaita paikallisen yrityksen tiloista. Järvenpäässä murtautui kaksi nuorta miestä kivenheitolla ikkunasta ravintolaan ja veivät alkoholia. He jäivät kiinni.

Rattijuopumusten ja törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät laskivat viikonlopun tehostetusta valvonnasta huolimatta edellisviikkoon verrattuna.

Tehostettu liikenteen valvonta jatkuu vielä ensi viikonloppuna 27.–29.11., koska juuri marraskuu on näyttäytynyt vuoden synkimpinä etenkin vakavissa rattijuoppojen aiheuttamissa onnettomuuksissa.

Ylikomisario Jussi Huhtelan mukaan valvottavana on myös yleinen järjestys ja turvallisuus riskipaikoissa. Yksittäisiä autoilijoita puhallutetaan etenkin ilta- ja yöaikaan.

Raskaan liikenteen valvonnassa löytyi muun muassa lepoajan väärentämiseen käytettävä magneetti kitas-anturissa, ajo-oikeudeton kuski ja ajo- ja lepoaikarikkomuksia.

Poliisilla oli myös valtakunnallinen ulkomaalaisten valvontaviikko, jossa painopiste oli ihmiskaupan uhrien tunnistaminen ja ihmiskaupparikosten paljastaminen.

Itä-Uudenmaan poliisi tarkasti alueellaan 30 ennalta valittua kohdetta, joissa valvonta tuotti rikoskomisario Marjo Tyynelän mukaan tulosta.

Laittoman maahantulon järjestämisen lisäksi paljastui neljä yrittäjää, joista kahdella ei ollut oleskelu- tai työlupia ja kahdella vasta hakemukset vireillä. Paperit eivät olleet kunnossa monella muuallakaan.

Poliisi otti lisäksi kiinni kaksi henkilöä epäiltynä pesulatoimintaan liittyvästä ihmiskaupparikoksesta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut