Porvoossa tiistaina yksi uusi koronatartunta – kaupunki valmistautuu tiukentamaan rajoituksia

Porvoossa varaudutaan tiukentamaan koronarajoituksia, vaikka tilanne on pysynyt toistaiseksi tasaisena. Kuvituskuva. Katja Luoma

Porvoossa on varmistunut tiistaina kello 17 mennessä yksi uusi koronatartunta. Lisäksi myöhään maanantai-iltana tuli tieto yhdestä tartunnasta, joka nosti eilispäivän tartuntaluvun kolmesta neljään. Porvoon tartuntaluku on siis tähän mennessä 163.

– Porvoossa tilanne näyttää sinänsä tasaiselta, mutta koskaan ei tiedä, mitä seuraava päivä tuo tullessaan. On nähtävissä, että pääkaupunkiseudulta tulee meille työn ja harrastusten kautta altistumisia ja tartuntoja. Seuraamme tarkoin pääkaupunkiseudun tilannetta, Porvoon sosiaali- ja terveystoimen hallintopäällikkö Salla Paavilainen sanoo.

Koronatilanne on heikentynyt edelleen pääkaupunkiseudulla, ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on tiedottanut julkistavansa torstaina uusia, koronaan liittyviä rajoituksia ja suosituksia. Myös sosiaali- ja terveysministeriö on antanut uusia ohjeita, jotka koskevat Uuttamaata.

Porvoon kaupunki valmistautuu tiukentamaan koronarajoituksia ja -suosituksia pääkaupunkiseudun tavoin ja aluehallintoviraston määräysten mukaisesti. Mahdollisia lisärajoituksia ja -linjauksia harkitaan esimerkiksi yleisötilaisuuksien järjestämiseen, toisen asteen koulujen etäopetukseen ja julkisten tilojen aukioloon.

Uusista rajoituksista ja suosituksista päätetään ja tiedotetaan loppuviikon aikana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut