Porvoolainen rantaravintola sai viranomaisilta pitkän korjauslistan – Yrittäjä Juha Seipäjärven mukaan valtaosa niistä on tehty

Glückaufin yrittäjä Juha Seipäjärven mukaan hulevedet nousivat kesän rankkasateella baaritiskin takana olevista lattiakaivoista. Samu Karvala
Samu Karvala

Samu Karvala

Porvoon ympäristöterveysjaosto päätti reilu viikko sitten antaa jokirannassa toimivalle Ravintolalaiva Glückauf Oy:lle listan korjausmääräyksiä.

Kolme päävelvoitetta koskivat jätevesien hallintaa elintarvikehuoneistossa, henkilökunnalle osoitettua käymälä- ja pukeutumistilaa sekä pizzakeittiön, ravintolan keittiön ja tukitilojen rakenteellisten puutteiden korjaamista. Korjaukset on päätöksen mukaan tehtävä ensi kesäkuun loppuun mennessä tai ravintolan toiminta voidaan keskeyttää.

– Seuraamme ja arvioimme tilannetta keväällä. Annetussa määräajassa on arvioitu tarvittavaa aikaa toimenpiteiden tekemiseen lupamenettelyineen, elintarvikevalvonnan päällikkö Seija Heikkinen kommentoi.

Ravintolalaiva Glückauf Oy:n hallituksen puheenjohtaja, yrittäjä Juha Seipäjärvi kertoo, että kaikki kaupungin asettamat velvoitteet on jo täytetty, lukuunottamatta jätevesien hallintaan tarvittavan pumpun hankintaa ja asennusta.

– Se on vielä tekemättä, mutta keittiö- ja henkilökunnan tilat on remontoitu syksyn aikana. Kustannukset nousivat yli kymppitonnin, Seipäjärvi sanoo.

Hän ei ilmoittanut ympäristöterveysviranomaisille ravintolatiloissa toteutetuista töistä ennen jaoston kokousta, mutta on nyt pyytänyt terveystarkastajaa käymään paikalla.

Meillähän on leipä kiinni tästä.

– Keväällä on kiire avata. Mieluummin kuulen nyt, jos rakennuksiin pitää tehdä jotain lisää, Seipäjärvi huokaa.

Glückauf joutui viranomaisten kanssa tekemisiin, kun 30. kesäkuuta hulevedet nousivat rankkasateen aikana lattiakaivon kautta rantaravintolan keittiötiloihin. Tilat siivottiin ja desinfioitiin heti ja kesäkauden ravintolatoiminta pääsi jatkumaan, mutta jatkotarkastuksilla kaupungin terveystarkastaja kiinnitti huomiota puutteisiin rantaravintolan tiloissa.

Seipäjärven arvion mukaan suurin osa puutteista johtui siitä, että määräykset ovat vuosien varrella kiristyneet.

– Nyt vaaditaan enemmän kuin ennen, eikä siinä mitään.

Muun muassa tiskaustila ja pizzakeittiö ovat nyt saaneet uudet helposti puhdistettavat seinä- ja kattopinnat. Henkilökunnalle on osoitettu rannan päärakennuksesta oma wc ja sosiaalitila. Vaadittuja muutostöitä on tehty oviin, kaappeihin ja huuviin.

Vedet ovat nousseet Seipäjärven mukaan lattiakaivojen kautta ravintolan lattialle kaksi kertaa viimeisen viiden vuoden aikana.

– Se on aina täyssiivouksen ja desinfioinnin paikka. Meillähän on leipä kiinni siitä, että kaikki on kunnossa.

Pumpun hankinnan jälkeen vesiongelman pitäisi poistua päiväjärjestyksestä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut